MHK Açiklamasi 'Sivasspor - Galatasaray Maçinin VAR Hakemine Bundan Sonra Görev Verilmeyecek'

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, DG Sivasspor-Galatasaray maçinin VAR hakemi Özgüç Türkalp’e bundan sonra görev verilmeyecegini açikladi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK), DG Sivasspor - Galatasaray müsabakasinin VAR hakemi Özgüç Türkalp’e bundan sonra görev verilmeyecegini duyurdu. Ayrica DG Sivasspor - Galatasaray ve Gaziantep Futbol Kulübü - Besiktas karsilasmalarinin hakemlerinin ise uzun süre görev alamayacagi belirtildi.

MHK tarafindan konuya iliskin yapilan açiklama söyle:

"Gaziantep Futbol Kulübü - Besiktas, DG Sivasspor - Galatasaray maçlarinin hakemleri ve DG Sivaspor - Galatasaray maçinin VAR hakemi ile ilgili olarak Merkez Hakem Kurulu gerekli incelemelerini gerçeklestirmistir.

DG Sivasspor - Galatasaray maçinda ofsayt gerekçesiyle golün iptal edildigi, bu kararin hatali bir karar oldugu, ayrica Gaziantep FK - Besiktas maçinin hakeminin, VAR hakeminin izleme önerisine ragmen ihlali yapan oyuncuyu ihraç etmeyerek ’önemli hakem hatasi’ yaptiklari tespit edilmistir.

DG Sivasspor - Galatasaray maçinin VAR hakemine bundan sonra görev verilmeyecegini, söz konusu iki maçin hakemlerine ise uzun süre görev verilmeyecegini kamuoyunun bilgilerine saygilarimizla sunariz."

Kaynak: İHA