Galatasaray Açiklamasi 'Tüm Tartismali Pozisyonlarin Kaydinin Açiklanmasini Istiyoruz'

Türkiye Futbol Federasyonu tarafindan açiklanan VAR kayitlari sonrasi Galatasaray’dan yapilan açiklamada, "Tüm tartismali pozisyonlarin kaydinin açiklanmasini istiyoruz. ’Bir kulüp için ayricalik degil, herkes için adalet’ arayisimizin hiç durmadan devam edecegini ve sonuna kadar bu mücadelenin arkasinda duracagimizi belirtmek isteriz" ifadelerine yer verildi.

Galatasaray, bugün TFF tarafindan açiklanan VAR kayitlari sonrasi açiklama yayimladi. Memnuniyetle karsiladiklari belirtilen açiklamada, Alanyaspor maçina dikkat çekildi. Sari-kirmizililarin internet sitesinden yapilan açiklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu’nun ‘seffaflik ilkesi’ geregi, DG Sivasspor - Galatasaray ve Gaziantep FK - Besiktas maçlarindaki iki pozisyona iliskin VAR kayitlarini kamuoyu ile paylasmasini ve bu maçlarda görev alan hakemler ile ilgili degerlendirmelerini büyük bir memnuniyetle karsiladik.

Bunu önemli bir adim olarak görmekle birlikte Türk futbolunda adaleti saglamak adina yolun basinda oldugumuzu düsünüyoruz. Oynadigimiz maça dair sadece bir pozisyonun VAR kaydinin degil; basta futbolcumuz Victor Nelsson’un rakip ceza sahasi içerisinde düsürüldügü pozisyon olmak üzere tüm tartismali pozisyonlarin kaydinin açiklanmasini istiyoruz. Bu sekilde yasananlarin sonuca etkisini daha net bir sekilde herkesin görebilecegine inaniyoruz.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu tutumunu sadece Galatasaray’a degil diger 18 kulübe de ayirt etmeden uygulayacagina dair inançla bu sezon oynanan ve oynanacak olan tüm maçlarin VAR kayitlarinin da kamuoyuna açiklanmasini bekliyoruz. Inaniyoruz ki, sadece Galatasaray - Corendon Alanyaspor maçinin VAR kayitlarinin açiklanmasi bile maçi yöneten orta hakemle ilgili var olan tartismalarin sonlanmasini saglayacak, bu hafta ve bundan sonra oynanacak karsilasmalar için adalet arayisimiza isik tutacaktir.

Galatasaray Spor Kulübü olarak, uzun süredir dile getirdigimiz seffaflik ve adalet talebine yönelik bu adim için Türkiye Futbol Federasyonu’na tesekkür eder, “Bir kulüp için ayricalik degil, herkes için adalet!” arayisimizin hiç durmadan devam edecegini ve sonuna kadar bu mücadelenin arkasinda duracagimizi belirtmek isteriz" denildi.

Kaynak: İHA