Besiktas Açiklamasi 'Bugüne Kadar Neredeydiniz'

Türkiye Futbol Federasyonu tarafindan açiklanan VAR kayitlari sonrasi Besiktas Kulübü’nden yapilan açiklamada, "TFF’nin bugüne kadar VAR kayitlarini açiklayamamasinin sebebini anlamakta güçlük çekiyoruz. Ne olmustur da neden bugün ve sadece iki maç açiklanmistir? TFF’nin bu konuya açiklik getirmesini bekliyoruz" denildi.

Besiktas Kulübü, TFF tarafindan Gaziantep FK - Besiktas ve Sivasspor - Galatasaray maçlarinin VAR kayitlari açiklanmasi sonrasi resmi internet sitesinden açiklama yapti. Siyah-beyazlilar tarafindan yapilan paylasimda su ifadelere yer verildi:

"Herkesin yarisin içinde oldugunu daha sezon baslamadan söyledik. Zamaninda destek bulamadigimiz tavrimiza yönelik maalesef birçok kulüp sessiz kaldi. Bu söyleme sahip çikmayan baskan ve yöneticiler simdi yarista olduklarini iddia ederek ayni taleplerde bulunuyorlar. Herkes bir sekilde yarisin içindedir. Sampiyonluga oynayanlar, Avrupa kupalarina katilmak isteyenler, kümede kalmak için mücadele veren takimlar. Bundan sonraki maçlarla ilgili lehlerine karar çikmasini hedefleyenler bu açiklamalari ile sadece hakem camiasini baski altina almak istemislerdir.

Baskanlar günü kurtarma adina kendi menfaatlerine dokunuldugu için bizim dogru söylemlerimizi bir kenara birakarak baska bir yoldan gitmislerdir ve gitmeye devam etmektedirler. Bugüne kadar hakem hatalari ile puanlar alan kulüplerin bugün birbirleriyle ilgili karsilikli söylemleri hiç hos olmamistir. Ne yazik ki kamuoyunda yanit bulamayan çagrilarimiza bugün cevap aranmak istenmektedir. Yazik olan, vahim olan da budur. Evet Besiktas olarak tüm maçlarin VAR kayitlarinin açiklanmasini istiyoruz. Hem de en ince ayrintisina kadar. Bu talebimizin sonuna kadar arkasindayiz. Ve yine çok yaziktir ki Türk futboluna hizmet edenler kendi camialarinin sayginliklarini da zedelediklerinin farkinda degillerdir.

Besiktas JK olarak, sezon basindan bu yana VAR kayitlarinin açiklanmasi gerektigini söyledik. Bugün Sivasspor-Galatasaray maçinin VAR kayitlari açiklandi ve fahis hatalar ortaya çikti. Ama ne ilginçtir, ayni anda Gaziantep ile oynadigimiz maçin VAR kayitlari da açiklandi. Bu durumun iki maçla anlatilmaya çalisilmasi ile ne amaçlanmistir?

Besiktas JK olarak, geçen sezondan beri her firsatta, hakemlerimizin gençlesmesi gerektiginin altini çizdik. Sorunun sadece kurumlardan, kurullardan, yönetenlerden kaynaklanmadigini vurguladik. Eger öyle olsaydi, kurumlarin, kurullarin, yönetenlerin degisiminin hakem kararlarina olumlu bir yansimasi olurdu. Hakemlerin de sorunun bir parçasi olduklarina dikkat çektik. Bugün bu gerçek herkes tarafindan görülmüs ve dile getirilmistir. Türk futboluna ve adalete katki vermesi gereken kulüp baskani ve yöneticilerinin sadece konu kendilerinin menfaati oldugunda ortaya çikmalari ve konusmalari manidardir. Kulüp baskani ve yöneticilerinin öncelikli görevleri Türk futboluna dogru ve yakisir bir sekilde hizmet etmeleridir.

Ve siddetle talep ediyoruz ki, öncelikle ve özellikle Besiktas’in, Galatasaray’in, Fenerbahçe’nin, Trabzonspor’un ve diger takimlarimizin sezon basindan bu yana tüm maçlardaki VAR kayitlarini oldugu gibi eksiksiz tüm açikligi ile kamuoyuna açiklayin. TFF’nin bugüne kadar VAR kayitlarini açiklayamamasinin sebebini anlamakta güçlük çekiyoruz. Ne olmustur da neden bugün ve sadece iki maç açiklanmistir? TFF’nin bu konuya açiklik getirmesini bekliyoruz."

Kaynak: İHA