Leo Dubois Açiklamasi 'Ortak Hedefimiz Sampiyonluk'

Galatasaray’in Fransiz bek oyuncusu Leo Dubois, ortak hedeflerinin sampiyonluk oldugunu söyledi.

Sari-kirmizili kulübün defans oyuncusu Leo Dubois, Galatasaray Televizyonuna özel açiklamalarda bulundu. Galatasaray’a geldigi ilk günden bu yana geçirdigi süreç hakkinda, takimdaki arkadaslik ve Istanbuldaki günlerine kadar birçok konuda özel bilgiler veren Dubois ile yapilan söylesi su sekilde:

Galatasaray’a transferi

"Galatasaray’in bana ilgisini duyar duymaz, hemen gelmek istedim. Benim de kisisel olarak kupa kazanma istegim vardi. Her ikisi de birlesince yani hem Galatasaray’in kupa kazanmasi hem de benim istegim, buraya geldim ve çok mutlu oldum."

Yeni transferlerle ilgili düsünceleri

"Baktigimiz zaman aslinda dünya klasmaninda bir kadromuz var. Avrupa’nin büyük kulüplerinden gelen oyuncularimiz var. Bana sunulan proje de buydu. Ben de bu projenin içerisinde olmaktan çok mutluyum. Bu takima, kupa kazanmak için geldim. Ve bugün baktigimiz zaman iyi bir sekilde devam ediyoruz ve bu yolda da ilerliyoruz."

Ilk kez Fransa disina çikmasi

"Bu benim için özel bir macera oldu, sanki özel bir film gibi. Aradigim bir seydi. 28 yasima geldim. Fransa’da yapacaklarimi tamamladigimi düsündüm. Yeni bir ülke, yeni bir futbol, yeni bir kültür, yeni bir lig. Tabii ki kolay olmuyor yeni bir kültüre alismak ama bunlarin da beni zenginlestirdigini düsünüyorum. Onun için gayet heyecanli ve mutluyum."

Takima adaptasyonu

"Adaptasyonum kolay oldu. Buraya gelir gelmez Galatasaray’in tarihinin Fransa tarihi ile ne kadar birlesik oldugunu gördüm. Benim için açikçasi güzel bir kesif oldu. Ancak soyunma odasinda da daha çok Ingilizce konusuyoruz, ben de Ingilizcemi gelistiriyorum ve ilerlemeye devam ediyorum. Adaptasyonumda herhangi bir sikinti yok."

Takim arkadaslari ve Okan hoca

"Takim arkadaslarimdan bazilarini taniyordum, bazilarini ise burada tanidim. Açikçasi hepsinin kaliteli oyuncular oldugunu söyleyebilirim. Hepimizin ortak bir hedefi var; sampiyonluk yolunda ilerlemek ve bu yolda da tutkuyla ilerliyoruz, birlikte oynuyoruz. Okan Hocamizla ilgili olarak ise, onunla daha önce tanismadim ama simdi tanisma firsatina eristim. Birbirimizi kesfediyoruz. O da bizimle zaman zaman Fransizca konusuyor. Onunla da ayni hedefler dogrultusunda ilerliyoruz."

Galibiyet serisi

"Bizler profesyonel oyunculariz ve sunun farkina varmamiz lazim ki, geçmis geçmiste kalmistir. Zafer kazanmisizdir ama bu geçmiste kalmistir. Ancak tabii ki bu kazandigimiz maçlar bir beklenti yaratiyor. Bizim de bu beklentinin altinda kalmamamiz lazim, bu nedenle her gün daha fazla çalisip üzerine koyarak devam etmemiz gerekiyor."

Derbi ile ilgili yorumlari

"Derbi haftasi çok farkliydi, biz de en iyi sekilde o haftaya hazirlandik. Çok mutlu oldum kazandigimiz için. Orada yasadigimiz atmosfer inanilmazdi, ancak tabii ki bu derbinin bir de ikinci ayagi var. Kendi stadimizda, kendi seyircimiz önünde oynayacagimiz derbinin çok daha muhtesem olacagini düsünüyorum."

Stadyumun atmosferi

"Açikçasi inanilmaz. Avrupa’da çok ender sekilde böyle atmosferlerle karsilasabiliyorsunuz. Bana daha önce Galatasaray taraftarindan bahsedildi. Ancak o anlari yasamadan, o duygulari hissedemiyorsunuz Su anda da tek hedefim kupalar kazanmak ve kazandiktan sonra da stadimizda, taraftarimizla beraber o duygulari yasamak istiyorum."

Istanbul’da bir günü

"Istanbul’u çok seviyorum. Kültürünü çok seviyorum. Açikacasi gastronomi ile ilgileniyorum. Fransa, her ne kadar gastronomide iyi olsa da burada da bunu fazlasiyla kesfediyorum. Ve çok ilgimi çekiyor. Daha çok sehri geziyorum, çok da mutluyum. Futbol hayatimla özel hayatim arasinda güzel bir denge olustu."

Fransa Milli Takimi

"Tabii ki Fransa milli takimin finalde kaybetmesine üzüldük. Ancak geldikleri noktadan ötürü de çok fazla gurur duyuyoruz, bize güzel duygular yasattilar. Kendi adima da söylemem gerekirse, tekrar ayni duygulari ben de yasamak isterim. Bunun için de çalisiyorum, elimden geldigince de çok çaba sarf ediyorum. Ancak en iyi golcülerimizden biri olan Olivier Giroud, der ki; her zaman çalismak ve inancini kaybetmemek gerekiyor. Ben de ayni sekilde inancimi kaybetmeden çalismaya devam ediyorum."

Taraftara mesaji

"Bizi desteklemeye devam etsinler. Çünkü onlardan güç aliyoruz. Ve biz de sahada onlar için yüzde yüzümüzü degil yüzde yüz yirmi hatta yüzde yüz otuzumuzu verip devam edecegiz. Hem kendi evimizde olsun, hem de deplasman maçlarinda olsun onlara çok tesekkür ediyorum destekleri için..."

Kaynak: İHA