Jorge Jesus Açiklamasi 'Ana Hedefimiz 3 Puan Almakti'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Kasimpasa maçinin ardindan ana hedeflerinin galibiyet oldugunu ve bunu farkli sekilde elde ettiklerini söyledi.

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Ligin 21. haftasinda sahasinda karsilastigi Kasimpasa’yi 5-1 maglup etti. Müsabakanin ardindan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Farkli bir galibiyet elde ettiklerini söyleyen Jesus, "Ana hedefimiz galibiyetti ve elde ettik. Farkli galibiyet elde etmis olduk. Maç içerisinde güçlü oldugumuz anlar vardi, bazi anlarda iyi degildik ama bu dogal hiçbir takim 90 dakika yüksek performans sergileyemez. Skor olarak yenik duruma düstük ama takim bu dönemde kimligini kaybetmedi. Bizim takim, maçin her aninda gol atabilecegine inaniyor. 1-0’dan çevirmeyi basardik" seklinde konustu.



"Oosterwolde’nin takima güç katacagina inaniyoruz"

Jesus, transfer konusunda anlasmaya vardigi ve Istanbul’a gelen yeni sol bek Jayden Oosterwolde ile ilgili yöneltilen soruya, "Böyle bir sol bek bulmak kolay olmadi. Ayni zamanda yabanci sayilmayacak birini ariyorduk. Transfer pazarinda sol bek bulmak zor. Bu yasta Fenerbahçe’nin fiziksel ihtiyacini karsilayacak sol bek bulmak kolay olmadi. Izledik ve yeteneklerine inandik. Simdi idmanlara basladiginda yeteneklerini yakindan görme firsatimiz olacak. O pozisyonda bu oyuncuya ihtiyacimiz vardi. Takima güç katacagini düsünüyoruz. O pozisyonda Lincoln oynuyordu. Onun gerçek mevkiisi degil. Özellikle pozisyonu sol bek olan ve bu özelliklerde bir oyuncu ariyorduk. Takima güç katacagina inaniyoruz" diye konustu.



"Arda Güler’in gelisimi bu sekilde devam edecek"

Arda Güler’in performansina da deginen deneyimli çalistirici, "Rakipler artik bizi taniyorlar. Bu normal bir durum, biz de rakipleri taniyoruz. Herhangi bir seyi degistirmiyor. Fenerbahçe her zaman ayni oynamiyor. Maç içinde pozisyon ve dizilis degisiklikleri yapabiliyoruz. Bu durum rakibe fayda saglamiyor. Arda yeteneklerini sergiledi. Emre Mor gibi süratli degil. Özellikleri farkli ve bunlari da bugün iyi kullandi. Yavas yavas performansini yukari çekiyor. Benden sonra milli takima seçildi. Almadigi kadar süre aldi, gelisimi bu sekilde sürecek" dedi.



"O maç hangi oyuncu fayda saglayacaksa onu seçiyoruz"

Arda Güler ve Miha Zajc’in ayni anda 11’de baslamasi yönünde gelen soruya Jesus, su yaniti verdi:

"Fenerbahçe’nin 23 futbolcusu var. Oynadigimiz her maç öncesi strateji belirliyoruz. O maçta hangi oyuncular fayda saglar bunlari seçmeye çalisiyoruz. Arda ve Miha’nin fayda saglayacagini düsündük. Isimlerin degeri yok. O maç için hangi oyuncular fayda saglayacaksa onu seçiyoruz."

Jorge Jesus, önde baski yapmalarinin rakiplerin önlemlerine göre degiskenlik gösterdigini ifade ederek, "Bugün önde baskili oynadik, neticesinde çok gol bulduk. Bazi maçlarda iyi yapiyorsunuz ama bazilarinda rakip buna izin vermeyebiliyor. Bizim stratejimizde degisiklik yok" diyerek açiklamasini tamamladi.

Kaynak: İHA