Oyuncusuna Kizdi, Adi Mardinli Jesus Oldu

Mardin’in amatör liginde bulunan Kosen Spor Baskani Veysi Altun, maçlarda verdigi tepkiler ve taktik anlatimiyla Jorge Jesus’a benzetiliyor.

Mardin’in Kiziltepe ilçesinde amatör ligde mücadele veren Kosen Spor Kulübünün Baskani Veysi Altun, futbola olan aski ile taniniyor. Maddi imkansizliklar içerisinde kulübüne sahip çikan Altun’un geçmiste maçlara katilabilmek için inegini satmasi futbola olan askinin ispati olarak görülüyor. Altun, maçlarda oyuncularina verdigi tepkiler ve taktiksel anlatim sekli ile sosyal medyada gündem olurken Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus’a benzetiliyor. Kiziltepe ilçe halki tarafindan ise Mardinli Jesus olarak adlandiriliyor. Oyuncularina taktiksel bilgi verirken kullandigi esyalar ile dikkat çeken Altun, ilçe halki tarafindan Jorge Jesus’a benzetilmesine saygi duydugunu belirtiyor.

“Beni Fenerbahçe teknik direktörüne benzetiyorlar”

Ilçe halkinin Jesus olarak anmasina saygi duydugunu belirten Veysi Altun, “Ilk basladigimizda bizim Firtina Gençlik adinda mahalle takimimiz vardi, onu amatör bir takima çevirdik. Ardin Gençlerbirligi olarak dönüstürdük, en sonunda da Kosen Spor olarak devam ediyoruz. Suan 1. Amatör Ligi’ndeyiz ve mücadelemize devam ediyoruz. Kiziltepe’nin en yetenekli oyunculari bizden çikti. Ne kadar hoca olsam da onlarinda çabalari da büyük rol oynadi. Bu kadar yetenekli oyuncuyu futbola kazandirmak beni mutlu ediyor. Videoda kizdigim oyuncu Mahsun, o maçta rakibi hep elleriyle iteledi. Ardindan hakem faul verdi ardindan gol yedik. Ondan sonra ben Mahsun’a kizarken video almislar. Oyunculara taktik her sekilde verilir, bir su sisesi, bir tas veya bir ayakkabiyla bile taktik verilebilir. Taktik verecekken tahta olmadigi zaman bunlari kullaniyorum. Maça hazirlik yaparken taktik vermeden oyuncular sahaya çikamaz o yüzden ben de böyle taktik veriyorum. Beni Fenerbahçe teknik direktörüne benzetiyorlar. O hocamiz futbol bilgisinde benden daha iyidir ancak ben Veysi Altun olarak anilmak istiyorum. Tavirlarimizda, çikislarimizda benzerlik olabilir, bu benzerligi bulan arkadaslari kutluyorum. Benim Mahsun’a olan çikisimdan sonra oldu bu durum. Jesus hocaya saygi duyarim o benim meslektasimdir ancak ben olarak kalmak isterim, özenti olmak istemem. Kiziltepe halki beni ona benzetiyorsa saygi duyarim” seklinde konustu.



“Yasitlari onu Jesus olarak çagiriyor”

Veysi hocanin yaninda yetistigini ve uzun yillardir beraber olduklarini belirten Metin Kayan, “Veysi hoca yetenek avcisidir diyebilirim. Mahalle arasinda olan çocuklari gençleri buluyor, onlari kötü aliskanliktan uzak tutarak spora kazandiriyor. Bu durum ilçemiz için çok büyük bir ödüldür. Buradan baska yerlere transfer olan oyuncular var, basta Veysi hoca olmak üzere diger hocalarimizin emegi büyüktür bu durumda. Veysi hocanin takim için yapmadigi bir sey yok, takimin hocasi, takimin baskani, takimin malzemecisi kisacasi her seyidir. Veysi hoca basli basina bir takim, bizim her seyimizdir diyebilirim. 2 yil önce lige katilim bedeli ödenmesi gerekiyordu. Lige katilim bedelini denklestiremedi, evde süt sagdigi inegi vardi onu satti ve lige katilim bedelini ödedi.

Jesus gibi büyük bir hocaya benzetilmek güzel bir sey daha öncesinde Veysi hocamizin bir lakabi vardi. Herkes onu Trapattoni olarak biliyordu ancak son dönemde sosyal medyada patlak veren videolardan sonra herkes onu Mardinli Jesus olarak görüyor. Veysi hocanin sosyal medyada bu sekilde yükselmesi güzel bir sey. Bu duruma bizde çok seviniyoruz, yasitlari onu Jesus olarak çagiriyor” dedi.

Kaynak: İHA