Okan Buruk Açiklamasi 'Sampiyonluk Atesini Yükseltmeye Çalisiyoruz'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Giresunspor maçinin ardindan, “Uzun zaman önce sampiyonluk mesalesinin kivilcimlarini olusturduk. Bir yandan atesi yükseltmeye çalisiyoruz” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 21. haftasinda Giresunspor’a konuk olan Galatasaray 4-0’lik skorla galip gelirken ligde üst üste 10. galibiyetini aldi. Maçin ardindan degerlendirmelerde bulunun Teknik Direktör Okan Buruk, sunlari söyledi:

“Bugün zorlu bir deplasmandaydik. Saha sartlari aslinda muhtesem degildi. Saha biraz kuruydu. Rakibimiz sulanmasini istemedi. O anlamda iki takim içinde bazen topun gidis kolayligi ortadan kalkti. Onun disinda baktigimizda ligin iyi takimlarindan biri. Ilk yarida da hem Galatasaray’i ve Fenerbahçe’yi deplasmanda yenerek ne kadar sürpriz bir takim oldugunu gösteren Giresunspor’u bugün de maçin belirli bölümlerinde net bir sekilde gördük. 4-0’lik galibiyet bizim için çok önemli. Çok net bir skor ama bunun yaninda Giresunspor’un oyununun da hakkini vermek gerekiyor. Ön tarafi çok güçlü bir Giresunspor sahada vardi bugün. Belki sonlandirmada problem yasadilar ama oyunun genelinde ortada giden bir karsilasma oldu. Bizim daha iyi olmamiz gerekirdi. Yani skora bakarak herkes bizi bu anlamda muhtesem bir sekilde degerlendirebilir ama biz oyunun genelinde daha iyisini yapabilecek güçteyiz. Daha iyisini yapmamiz gerekir. Önümüzdeki haftalar için de daha iyi takim olarak oyun olarak rakibi kendi kalesine bu kadar yaklastirmayan bir takim olmamiz gerekir. Çünkü daha önceki maçlarda bunu yaptik. Ama dedigim gibi bugün maçin genelinde üstün oynasak da skor olarak üstünlügü ele geçirsek de rakibimizin iyi bir oyunu vardi. Onu da burada belirtmem gerekiyor. Bugünkü galibiyeti baskanimiz Dursun Özbek’e armagan etmek istiyorum. O da bir Giresunlu. Bugün burada bizimle birlikte olamadi cezasindan dolayi.”

"Galatasaray’in hedefi her zaman sampiyonluk"

Alinan galibiyetlerle sampiyonluk atesini yükselttiklerini dile getiren Buruk, “Uzun zaman önce mesalenin kivilcimlarini olusturduk. Bir yandan atesi yükseltmeye çalisiyoruz. Rakiplerimiz çok güçlü. Ligdeki her takim çok önemli. Her maç zor oluyor. Giresunspor bugün maçin belirli bölümlerinde çok net bir sekilde maça ortak oldu. Bizim bu sampiyonluk atesini yükseltebilmemiz için bundan daha iyisini yapmamiz gerekiyor. Ama sampiyonluga olan inancimiz sezon basindan beri vardi. Imza attigimda ve kadro ortada yokken de sampiyonluk dedik. Bugün de ayni seyi söylüyoruz. Galatasaray’in hedefi her zaman sampiyonluk. Rekor kirmak tabii ki güzel, rekorlara ortak olmak güzel. Ama en önemlisi sampiyon olmak. Ilk hedefimiz sampiyonluk” seklinde konustu.

Kaynak: İHA