Halterde Hedef Olimpiyat Sampiyonu Yetistirmek

Türkiye Halter Federasyonu Baskani Talat Ünlü, hedeflerinin olimpiyatlarda altin madalya kazanabilecek sporcular yetistirmek oldugunu söyledi.

Türkiye Halter Federasyonu 2023 faaliyet programinda yer alan Gençler ve U23 Türkiye Halter Sampiyonasi Tokat’ta üçüncü gün müsabakalariyla devam etti. Hüseyin Akbas Spor Salonu’nda gerçeklesen sampiyonaya 28 ilden 210 erkek, 140 kadin sporcu olmak üzere toplam 350 sporcu katilim sagladi. Ihlas Haber Ajansi’na açiklamalarda bulunan Türkiye Halter Federasyonu Baskani Talat Ünlü, Tokat’in halterde önemli bir yeri olduguna dikkat çekti. Kolombiya’da 2024 Paris Olimpiyatlarinin kota müsabakalarinda gerekli dereceleri yaptiklarina dikkat çeken Ünlü, “Önümüzdeki günlerde Avrupa Sampiyonasi ondan sonra da Dünya Sampiyonasi yapilacak. 2023 yilinda bizim için çok önemli olan ve ülkemizde ilk kez düzenlenecek Avrupa Federasyonu isbirliginde Konya’da gençlik kampi gerçeklestirecegiz. Akabinde 2024 yilinin Subat ayinda Paris Olimpiyatlari’nin son kota müsabakasi yapilacak. Türkiye ve Avrupa halteri açisindan çok ciddi bir müsabaka olacak” dedi.

Olimpiyatlarda altin madalya kazanabilecek sporcular yetistirmek için çalistiklarini belirten Ünlü, “Türkiye’de halter denilince olimpiyatlarda dogal olarak rahmetli Naim Süleymanoglu, Halil Mutlu gibi olimpiyat sampiyonlari geliyor. Dolayisiyla olimpiyatlarda altin madalya bekleniyor. Belki bir Naim ve Halil yetistirmek çok zor olabilir. Hedefimiz onlarin elde etmis oldugu altin madalyalari yeniden alabilecek çocuklar çikartmak. Alt yapiya baktigimiz zaman gayet basarili sporcularimiz var. Insallah basarili sporcular çikartacagimiza inaniyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA