Avustralya Açik Tek Kadinlarda Sabalenka Sampiyon Oldu

Avustralya Açik tek kadinlar final müsabakasinda Rus Aryna Sabalenka, Kazak rakibi Elena Rybakina’yi setlerde 2-1 maglup ederek sampiyon oldu. Bu sonuçla Sabalenka, grand slam turnuvalardaki ilk sampiyonlugunu elde etti.

Avustralya Açik tek kadinlarda sampiyon belli oldu. Melbourne’de bulunan Rod Laver Arena’da tek kadinlar dünya 5 numarasi Aryna Sabalenka, Kazak tenisçi Elena Rybakina ile finalde kozlarini paylasti. 2 saat 28 dakika süren müsabakada ilk seti Rybakina 6-4 kazanirken, ikinci sette Sabalenka 6-3’lük üstünlük sagladi. Son sette ise Sabalenka etkili oyununu son ana kadar sürdürerek, 6-4 ile Rybakina’yi toplamda 2-1 maglup etmis oldu.

Sabalenka’nin ilk grand slam sampiyonlugu

Rus tenisçi Aryna Sabalenka, Avustralya Açik’ta kariyerinde bir ilke imza atmis oldu. 24 yasindaki raket, bu sonuçla grand slam turnuvalardaki ilk zaferine ulasti. Daha önce 2021 yilinda Wimbledon ve Amerika Açik’ta yari final oynayan Sabalenka, 2022 Amerika Açik’ta da yari finalde turnuvaya veda etmisti. Sabalenka, 2023 Avustralya Açik’ta sampiyon olarak grand Slamlerdeki ilk zaferine ulasmayi basarmis oldu.

Kaynak: İHA