Amatör Spor Kulüplerine 2 Milyon 245 Bin TL Destek

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi, “Amatör Spora Dev Destek” sloganiyla sehirde 14 farkli sportif bransta faaliyet yürüten 107 spor kulübüne 2 milyon 245 bin lira nakdi yardimda bulundu.

Amatör spor kulüplerine yardim için Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Baskanligi’na bagli Talaytepe Spor Kompleksinde tören düzenlendi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan törende, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Baskanligi’nin yürüttügü çalismalar sinevizyonda tanitildi. Törende 21 bransta egitimlerin verildigi “Spora Gel” kurslarinda egitim gören kursiyerler hünerlerini sergiledi. Vali Ali Ihsan Su yaptigi konusmada, sehirde her alanda her sektörde çok önemli yatirimlar yapmaya devam ettiklerini söyledi.



“Spora destek vermeye devam edecegiz”

14 farkli bransta faaliyet yürüten 107 spor kulübüne 2 milyon 245 bin lira nakdi yardimi gerçeklestirdiklerini söyleyen Diyarbakir Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Ali Ihsan Su, isteklerinin baslinda tüm amatör spor kulüplerinin daha fazla çocuklara ulasmasini ve daha fazla gençlerin sporla bulusmasi oldugunu kaydetti.

Su, “Spor yaparak kendini gelistirsin, bos zamanlarini kötü aliskanliklarla degil spor gibi güzel aliskanliklarla doldursun. Askerlik ve polislik okullarina girmek isteyen çocuklarimiza yetenek okullari da açiyoruz. Birçok branslarimizda takim birinciliklerimiz var. Spor kulüplerimiz bizim için önemli, Büyüksehir Belediyesi olarak amatör spor kulüplerine, spora destek vermeye devam edecegiz. Hep ilimiz hem de ülkemizin spor gelenegi için önemli spor kaynagini içlerinde barindirmaya devam ediyorlar. Kendilerine nakli yardim yapacagimiz spor kulüplerini tebrik ediyorum” dedi.

Vali Su, konusmanin ardindan amatör spor kulüplerine temsili çek verdi, hatira fotografi çektirildi.

Törene, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, AK Parti Il Baskani Mehmet Serif Aydin, Gençlik ve Spor Il Müdürü Nüammer Uslu, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Baskani Remzi Dayan, Büyüksehir Belediyesi daire baskanlari, spor kulüpleri temsilcileri ve sporcular katildi.

Kaynak: İHA