Altay Açiklamasi 'Misliyle Karsilik Verecegiz'

Spor Toto 1. Lig’de yer alan Altay, deplasmandaki Denizlispor maçinin ardindan yarin oynanacak Ankara Keçiörengücü karsilasmasina da taraftarlarinin alinmayacagi için resmi hesaplarindan yayimladigi yaziyla bu karara tepki gösterdi.

Altay, Göztepe maçinda yasanan olaylar sebebiyle iç sahada 6 maçlik seyircisiz oynama cezasi almisti. Izmir temsilcisinin dis sahada oynadigi Denizlispor ve yarin oynayacagi Ankara Keçiörengücü maçina da deplasman taraftarinin alinmayacagi açiklandi. Bu karar sonrasi siyah-beyazli kulübün sosyal medya hesabindan yayimladigi açiklamada su ifadelere yer verildi:

“Bilindigi üzere 27.11.2022 tarihinde misafir takim olarak gittigimiz Göztepe - Altay müsabakasinda yasanan olumsuz münferit olaylar sonucunda stadyum güvenlik önlemleri ile alakali hiçbir dahlimiz ve mesuliyetimiz olmamasina ragmen hukuka aykiri olarak verildigini düsündügümüz deplasmanda 1 müsabakada Passolig kart kisitlamasi, kendi sahamizda 6 müsabakada seyircisiz oynama ve maglup sayilma cezasi, akla, hukuka ve vicdana sigmayacak sekilde verilmistir. Medyada yer alan bilgi kirliligi ve tüm spekülasyonlara ragmen, Kulübümüzün bu konuda suçsuz oldugu bilgi ve belgelerle ispat edilmistir. Ayrica yargida olan vaka ile ilgili sadece bir kisinin cezaevinde olmasi da bu söylemimizi dogrular niteliktedir.

Kulübümüz, Fair Play çerçevesinde misafir takimlarin taraftarlarini yillardir en güzel sekilde agirlamakta ve güvenle evlerine dönecek sekilde ugurlamaktadir. Ancak; tam olarak detaylarini bilemedigimiz sekilde, Denizlispor ve Keçiörengücü müsabakalari için emniyet kurumlarina müracaat edilerek il Spor Güvenlik Kurulu Karari çikarilmak suretiyle korkakça haksiz rekabet olusturulmaya çalisildigini görmekteyiz.

Altay Spor Kulübü "Her Alanda" kuruldugu günden bugüne kadar "Korkmadan ve Mertçe" mücadele etmistir. Sahada sonuç ne olursa olsun bir yerlere sirin gözükmek ya da skor alabilmek için itibarini düsürecek basit organizasyonlarin pesinde küçülmemistir. Bundan sonra Kulübümüze ve taraftarlarina dost elini açanlarla ebediyen dost kalacagimizi ve ayni sekilde dostça misafir edecegimizi, farkli oyunlarla haksizliga ugratmaya çalisanlara ise "Yasal Çerçevede Kalmak Sarti Ile" misliyle karsilik verecegimizi belirtiriz.

Bu vesile ile 14.01.2023 tarihinde Kulübümüzü ve taraftarlarimizi en iyi sekilde misafir eden Samsunspor Kulübü ve Sanli Samsunspor taraftarina tesekkürlerimizi sunariz.”

Kaynak: İHA