Yonathan Del Valle Açiklamasi 'Hedefleri Olan Bir Kulübe Geldim'

Eyüpspor’un yeni transferi Yonathan Del Valle, hedefleri olan bir kulübe geldigini belirterek, "Burasi benim için de yeni bir firsat. Umarim sezonun sonunda dogrudan Süper Lig’e çikan takimlardan biri olarak mutlulugu yasayacagiz" dedi.

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Eyüpspor’un yeni transferi Venezuelali futbolcu Yonathan Del Valle, Ihlas Haber Ajansi muhabirine transferini degerlendirdi. Transferden duydugu mutlulugu dile getiren 32 yasindaki futbolcu, "Hedefleri olan bir kulübe geldim. Burasi benim için de yeni bir firsat. Umarim sezonun sonunda dogrudan Süper Lig’e çikan takimlardan biri olarak mutlulugu yasayacagiz" diye konustu.

Takimdaki hedefleri hakkinda ise Del Valle, "Her yerde hocalarla ya da yönetimlerle problemler olabiliyor. Bunlar futbolda normal seyler. Buraya geldigimde yeni umut sahibiyim ve dogrudan çikma hedefini gerçeklestirmek için takima yardim etmek üzere buradayim" seklinde konustu.



"Süper Lig’de kalite, 1. Lig’de mücadele var"

Uzun yillar Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig’de forma giymesinin hatirlatilmasi üzerine deneyimli futbolcu, "Aralarinda söyle bir fark var; Süper Lig daha çok kalite barindiriyor içinde. 1. Lig’de ise daha çok mücadele verilebildigini söyleyebilirim. O yüzden aralarinda böyle bir fark mevcut" dedi.

Taraftalar için ise Yonathan Del Valle, "Ümraniye’de oynadigim dönemde buraya geldigimiz maçta oynamamistim. O yüzden Eyüpspor için oynarken taraftarin nasil oldugunu daha iyi anlayabilecegimi düsünüyorum. Muhtemelen de burada Eyüpspor için oynadigim zaman daha mutlu olurum onlarin destegini hissettigimde" açiklamasinda bulundu.

"Türkiye’deki futbolu seviyorum"

Uzun yillar Türkiye’de oynamasinin nasil bir duygu oldugunun sorulmasi üzerine Venezuelali futbolcu, "Burada oynamak benim için her zaman yeni bir meydan okumak. 32 yasinda olabilirim ama kendimi, vücudumu 25 yasinda gibi hissediyorum. Türkiye’yi, Türkiye’deki futbolu gerçekten seviyorum. Benim için her zaman oynamasi eglenceli bir yer" cevabini verdi.

Son olarak taraftarlara da mesaj veren basarili futbolcu, "Bu takima inanin. Her zaman maç maç düsünün. Örnegin son maçi kaybettik ama bir maçi kaybettiysek diger maçi kazanabiliriz. Bu takima inanin. Bu takimin sonunda sampiyon olacagina da inanin" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA