Gülsena Karakuyulu'dan 136. Madalya

Eskisehir’de Tekvando Milli Takim Antrenörü Dilek Karakuyulu’nun kizi Gülsena Karakuyulu, 12’si Türkiye sampiyonlugu olmak üzere 136. madalyasini kazanarak basarilarina bir yenisini daha ekledi.

Avrupa sampiyonu Gülsena Karakuyulu, basarilarina devam ediyor. Spor kariyerini 2014’ten beri milli sporcu olarak devam ettiren Karakuyulu, son olarak 11-14 Aralik tarihleri arasinda Isparta’da düzenlenen Taekwondo Poomsae Türkiye Sampiyonasi’nda ’Büyükler Türkiye Sampiyonu’ oldu.

“Dünya sampiyonalarina gitmeyi hedefliyorum”

Yaklasik 8-9 saati bulan siki çalismalarin eseri olarak turnuvayi güzel bir sonuçla tamamladigini belirten Gülsena Karakuyulu, 2014 yilindan beri düzenli olarak sampiyon oldugu için Türkiye sampiyonlarina daha rahat çiktigini dile getirdi. Bir sonraki hedefinin dünya sampiyonlarina gitmek oldugunu söyleyen Karakuyulu, “Maç, 2022 Türkiye Sampiyonasi’ydi, Isparta’da yapildi. Bu maça tabii ki çok fazla çalisarak ve emek vererek girdik. Yaklasik günlük 8-9 saati bulan antrenmanlarimiz oldu. Hiç pes etmeden, çok fazla çalisarak sampiyonayi güzel bir sekilde tamamladigimizi düsünüyorum. Tabii ki her rakibi bizim için ayri bir potansiyel olarak görüyorum, rakiplerimizi küçümsedigimizde tam tersi çikabiliyor. Bunlari annem bana çok küçük yasta ögretmisti. Türkiye sampiyonalarina biraz daha rahat çiktigimi söyleyebilirim çünkü 2014 yilindan bu yana her yil düzenli olarak ben sampiyon oldum ve bunu sürekli yerine koymam için tekrardan daha çok çalismam gerekiyor. Benden sonra gelenler daha çok çalismis olarak geliyor, ben de eksiklerimi tamamlayarak sorunsuz bir sekilde tamamliyorum. Bu 12. Türkiye sampiyonlugum, 136. da madalyam. Tekrardan Türkiye sampiyonu olup, Avrupa sampiyonu olup, dünya sampiyonalarina gitmeyi hedefliyorum diyebilirim. Allah’a sükür simdiye kadar hepsini basardim” ifadelerini kullandi.

“Özellikle kadinlar bu spora daha fazla yönelmeli”

Örnek aldigi kisinin annesi oldugunu aktaran Gülsena Karakuyulu, özellikle kadinlarin savunma sporuna yönelmesini diledigini belirtti.

Tekvandonun aslinda bir savunma sporu oldugunu vurgulayan Karakuyulu, “Benim örnek aldigim kisi her zaman annemdi. Aslinda dövüs sporu olarak tekvando bir savunma sporudur. Öncelikle kendimizi savunmamizi ögretiyorlar bize. Birisi herhangi bir anda saldirirsa kendimizi korumamiz ve savunmamiz gerektigini düsünüyorum. Bu yüzden özellikle kadinlarin daha fazla kendilerini savunmaya yönelik sporlara yönelmesini temenni ederim” diye konustu.

Kaynak: İHA