Denizli'de Okçular 2023'Ün Ilk Atisini Yapti

Denizli’de Salon Il Sampiyonlugu müsabakalari farkli kategorilerde toplam 64 okçunun katilimi ile düzenlendi.

Denizli Gençlik ve Spor Il Müdürlügü öncülügünde gerçeklesen Salon Il Sampiyonlugu müsabakalari, Gümüsler Vali Recep Yazicioglu Spor Salonu’nda yapildi. Yarisma; 9-10, 11-12, U15,U18, U21 ve Büyükler (Makarali ve Olimpik) kategorilerinde toplam 64 sporcunun katilimi ile gerçeklesti. Sampiyonaya Gençlik Spor Kulübü, Denizli Büyüksehir Belediye Spor Kulübü ve Ferdi lisansli sporcular katilim gösterdi. Müsabakalar sonunda ilk dört sirayi alan sporculara madalyalari protokol tarafindan verildi.

Sporcu velileri ve diger sporseverlerin de büyük ilgi gösterdigi yarismayi degerlendiren il temsilcisi Sevinç Bursali, yarismanin bu yilin ilk yarismasi olduguna dikkat çekerek, “Subat ayinin ilk haftasinda Samsun’da yapilacak olan 13-14 yas grubu müsabakalarina katilacak sporculari seçme amaciyla yapilan bir yarisma. Malzemeye dayali bir spor oldugu için kurulmusken diger kategorilerdeki sporculara da bir nebze olsun yarisma heyecanini yasatmak adina tüm kategorilerde yarismalar yaptik” dedi.



“Sinava dayali bir sistemde yasiyoruz”

Okçuluk sporunun yararlarina da deginen il temsilcisi Sevinç Bursali, “Sinava dayali bir sistemde yasiyoruz. Okçuluk dikkat, yogunlasma bozuklugu, vücut durusu, odaklanma, kendine güven, her seyi tek basina yapabilecegin bir dal. Bu da senin sinav basarini o çizgide yasadigin heyecan ile heyecanini kontrol altina alabilme gibi bir sürü yetenegini gelistiren bir spor dali oldugu için rehber ögretmenler danismanlar ve ailelerin de yapmis oldugu takiplerle faydalilarini en üst seviyede bu spora yönelmeler basladi” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA