Ömer Erdogan Açiklamasi 'Degerli Ve Önemli Bir Galibiyet Aldigimiz Için Çok Mutluyum'

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Ömer Erdogan, Konyaspor karsisinda deplasmanda aldiklari galibiyetten dolayi çok mutlu oldugunu söyledi.

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Ömer Erdogan, Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasinda deplasmanda Konyaspor’u 1-0 maglup ettikleri maça iliskin açiklamalarda bulundu. Ömer Erdogan, kendileri için çok degerli ve önemli bir galibiyet aldiklari için mutlu oldugunu ve oyuncularinin da çok mutlu oldugunu belirterek, “Besiktas maçindan sonra açikçasi maça hazirlanma sürecimiz yoktu. Daha fazla bu süreci oyuncularimizi dinlendirerek hazirlamaya çalistik. Daha fazla video analizi ile rakibi daha fazla tanitmaya çalistik. Çünkü rakibimizde bir hoca degisikligi oldu. Daha önceki Ilhan hoca döneminde farkli bir oyun anlayisi olan bir Konyaspor vardi. Bu kez yeni hocasiyla hem en son oynadigi kupa maçini analiz ederken ayni zamanda Partizan da çalistirdigi dönemde nasil bir futbol anlayisini sahip oldugunu analiz edip oyuncularimiza ilettik. Açikçasi bekledigimiz gibi de çikti” seklinde konustu.



"Çok net pozisyon verdigimizi düsünmüyorum”

Bugün daha fazla 2. bölgede bekleyen, ön alan baskisi yapmayan ama 2. bölgede hem adam paylasimini hem saha paylasimini iyi yapip rakibe çok firsat ve alan vermemeyi planliyorduk. Bu konuda da oyuncular çok gayretliydi. Bizim için bugün tehlike duran toplardan olacagini açikçasi bekliyorduk, çünkü fiziksel olarak bugün bazi eksiklerimizden dolayi biraz kisa kaldik açikçasi. Rakipte de özellikle Mauf Diouf gibi, Adil gibi, Calvo gibi kenar ortalarini çok etkili vuruslar yapabilen, özellikle akan oyunda da Mauf Diouf’u son haftalarda kenar ortalarinda çok etkili sonuç aldigini gördük. Savunma oyuncularimizi ona göre hazirladik. Zaman zaman vurdurduk. Ama çok net pozisyon verdigimizi düsünmüyorum. 2 tane uzaktan pozisyon vardi, 1 tanesi frikik, 1 tanesi ise sanirim Michalak’in uzaktan direkten dönen sut ama akan oyunda istedigimiz savunmayi yaptik. Onun için oyuncularima çok tesekkür ediyorum. Özellikle verdikleri bu ciddi mücadele ve saha içindeki inanilmaz dayanismadan. Buradan iyi bir sonuçla dönüyoruz. Simdi yarin itibariyle hafta sonu kendi sahamizdan oynayacagimiz Gaziantep maçinin hazirliklarini devam ettirip insallah oradan da güzel bir sonuç almak istiyoruz. Bir tesekkürü de bizi burada yalniz birakmayan taraftarlarima söylemek istiyorum. Gerçekten ilk dakikadan itibaren deplasmanda muhtesem bir ambiyans muhtesem bir taraftar destegi vardi. Onlara da tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA