Dursun Özbek'ten Ali Koç'a Yanit Açiklamasi 'Rekabetimizi Saha Içinde Sürdürecegiz'

Galatasaray Baskani Dursun Özbek, Fenerbahçe Spor Kulübü Baskani Ali Koç’un davetine yanit vererek, "Zaman zaman hepimiz yasanan gerginliklerden etkilensek de Türk futbolunun ve kulüplerimizin vizyonunu gelistirmek, degerini artirmak için ortak bir çaba ve sagduyuyla hareket etmek, hepimizin sorumlulugu olmali. Biz tüm bu aksi çabalara inat, rekabetimizi saha içinde sürdürecegiz" dedi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Baskani Ali Koç, Galatasaray Kulübü tarafindan son zamanlarda yapilan açiklamalara yönelik Galatasaray Baskani Dursun Özbek’e çagrida bulunarak "Sizi, açikça ve mertçe her seyi milyonlarin önünde degerlendirmek, tartismak, kamuoyunu aydinlatmak adina istediginiz zamanda, istediginiz kanalda, istediginiz kisilerle birlikte davet ediyorum" ifadelerini kullandi.

Baskan Özbek bu davetin üzerine sari-kirmizili kulübün resmi internet sitesinden yanit vererek açiklama yapti. Rekabeti saha içinde sürdüreceklerine deginen Baskan Özbek, "Tarafima yaptiginiz çagri metnini üzülerek okudum. Bu metinle, baskani oldugunuz Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Türk futbolunda “Herkes için adalet” arayisimiza katki saglamak yerine, futbolu sahanin disina çikarma amacina yönelik bir çaba içerisinde oldugu net bir sekilde görülüyor. Bu tip beyhude çabalarin sebeplerini gayet iyi anliyorum. Sahada yasanan basarisizliklari saha disinda, bir umutla telafi etmeye çalisan bu tip yaklasimlarin Türk futboluna hiçbir faydasi olmayacagini sizler de bizim gibi biliyorsunuz. Biz, futbolun sahada oynandigini ve adaletin herkes için önemli oldugunu tüm paydaslara hatirlatmaya devam edecegiz. Kendileri için ayricalik isteyip sistemi buna göre dizayn etmeye çalisanlarin karsisinda da her zaman duracagiz.

Zaman zaman hepimiz yasanan gerginliklerden etkilensek de Türk futbolunun ve kulüplerimizin vizyonunu gelistirmek, degerini artirmak için ortak bir çaba ve sagduyuyla hareket etmek, hepimizin sorumlulugu olmali. Biz tüm bu aksi çabalara inat, rekabetimizi saha içinde sürdürecegiz" açiklamasinda bulundu.

Kaynak: İHA