Denizlispor VAR'dan Sikayetçi

DENIZLI – A. Denizlispor Teknik Direktörü Giray Bulak, oynadiklari Çaykur Rizespor maçinin ardindan yaptigi açiklamada, "Maalesef yine bu VAR’la birlikte sikinti yasiyoruz" dedi.



Spor Toto 1. Lig’in 21. haftasinda Çaykur Rizespor, sahasinda Denizlispor’u 3-1 maglup etti. Maçin ardindan basin toplantisin da konusan Denizlispor Teknik Direktörü Giray Bulak, "Oyun planlamamiz topu daha fazla elde tutup, orta sahada daha kalabalik kalip pasla birlikte rakibin dengesini bozmakti ve her geçen dakikanin lehimize gelisecegini hesap etmekti. Biz daha kendimizi pasa yakin bir takim olarak görüyorduk ama Rizespor’un ön tarafta çok çabuk oyuncularinin olmasi özellikle çok seri, çabuk rakibin dengesini bozan, savunmanin dengesini bozan kosulari bize pahaliya mahal oldu. Biz bu gün çok eksik geldik. Kaptan Gökhan’i biz bir hafta çalistiramadik bu gün igneyle oynatmak zorunda kaldik. Hastaliktan dolayi gelemeyen 3 oyuncumuz vardi. Dolayisiyla rakip çok iyi hamleler yaparken, iyi oyunculari oyunda kullanirken biz o hamlelere çokta cevap verecek oyuncu kullanamadik. Oyunu 2-0’dan 2-1’e getirerek sok gollerden sonra iyi tutunduk. Sok golle de bir beraberlik yakilabilecegimizi hesap ediyorduk ama maalesef o frikikleri ve kornerleri yakalayamadik. Iyi paslar yaptik, iyi oyuna sokulduk, iyi oynadik ve cesur oynadik. Maalesef yine bu VAR’la birlikte sikinti yasiyoruz. Bütün Türkiye’nin söyledigi pozisyonda biz evimizde penaltiyi kazanamadik. Burada orta sahada yapilan pozisyonda faul ama hakem arkadas orada görmüyor. VAR’daki arkadas görmüyor ve gelip penalti oluyor. Sonuçta geriye düsüyorsunuz hakemligi birakmis arkadaslari vara koyuyoruz bunlari hakemlikten aldiysaniz niye VAR’a koyuyorsunuz. Bunu sorgulamak lazim. Rizespor derin bir kadrosu var, iyi bir ekibi var, iyi bir hocasi, var iyi bir yönetimi var. Insallah lige çikan takimlardan bir tanesi Rizespor olur" seklinde konustu.



"Oyuncularimi oynatan benim, hatasiyla günahiyla benim"

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz ise "Ilk yari oyuncularim çok iyi oynadilar. Hem pas alisverisleri hem bos adim bulmalari, hem de iyi basa çikmalari çalistiklarimizla hemen hemen harfiyle yaptilar. Maalesef ön bölgede eksiklerimiz var. Santrafor bölgesinde eksigimiz var. Eger sampiyon olacaksak öne bir santrafor almak lazim. Elimizdeki oyuncular, o oyuncu gurubu özellikle ön bölgede oynayan ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalisiyorlar. Bir santrfor bulmamiz lazim yoksa sikinti yasayabiliriz. Bu kadar iyi oyuna, bu kadar fazlar pozisyona daha farkli olmaliydi. Nihayetinde oyun bazen riske de giriyor 2-1’ken rakip 2-2 de bulabilirdi dolayisiyla buna firsat vermemek için Ankara Keçiörengücü maçinda da gördük, bu maçta da gördük. Iyi yüzde 100 tamamlamaz lazim. Sunu taraftarlara söylemek istiyorum, bazen yenilebilirsiniz, bazen berabere kalabilirsiniz bunu sezonun ilk yarisinda yasadik. Tepki vereceklerse bana versinler. Sonuçta bu takimin teknik direktörü benim. Oyuncularimi oynatan benim, hatasiyla günahiyla benim. Her sey bütün sorumluluk bende. Bunu özellikle vurguluyorum. Oyuncuya sonuna kadar sahip çiksinlar. Deplasmana geliyorlar. Fenerbahçe maçinda nasil maçtan sonra takima sahip çikip alkisladilarsa ayni seyi devam ettirsinler. Tepki vereceklerse bana versinler, sorun yok" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA