Cirit Maçinda Atlar Pes Pese Kayarak Düstü Ciritçiler Zor Anlar Yasadi

Bayburt’ta soguk kis günlerinin vazgeçilmez sporu olan ve Bayburtlularin yogun ilgi gösterdigi cirit müsabakasinda akil almaz olay yasandi. Iki devre seklinde oynanan, toplamda 80 dakika süren atli cirit müsabakasinda 5 ciritçi attan düserek hafif yaralandi. Gizli buzlanma nedeniyle ayaklari kayan atlar sahipleriyle birlikte yere düstüler. Ciritçiler kazayi hafif siyriklarla atlattilar.

21 Subat Atli Spor Kulübü ile Çoruh Atli Spor Kulübü aralarinda dostluk maçi oynamak üzere bir araya geldiler. Bir diger kulüp olan Ipekyolu Atli Spor Kulübü de iki takima destek vermek amaciyla sahada yerini aldi. Soguk havada cirit oynamaya baslayan oyuncular maça çok hizli basladilar. Maç basladiktan kisa bir sonra Mehmet Ertaç isimli ciritçi attan düserek dizini sakatladi. Maça kaldigi yerden devam eden Ertaç’in arkasindan Erkan Narmanli atini kontrol edemeyerek yere düstü. Ilk devrenin bitimine az bir süre kala ikinci kez Erkan Narmanli’nin ati kaydi, Narmanli kendini yerde buldu. Devre arasinin ardindan maç kaldigi yerden devam ederken bu kez de Mustafa Saka isimli bir diger ciritçi atin kontrolünü saglayamayarak atin üstünden düstü. Soguk havaya aldiris etmeden maçi izlemeye gelen Bayburtlular ise izledikleri manzara karsisinda saskinliklarini gizleyemediler. Maçin ortalarina dogru ise takima destek veren kulüp oyuncularindan Gökhan Çaliskan, cirit degnegi firlattigi esnada ati ters hareket yapinca yere düsen dördüncü isim oldu. Düstügü yerden kalkan Çaliskan, maça devam etti. Maçin bitimine 5 dakika kala ise yürekleri agza getiren son kaza yasandi. Ergin Narmanli isimli ciritçi ati Sahinbey ile kosu halindeyken yüz üstü düstü ve sürüklendi. Kameraya yansiyan o anlarda seyirciler ciritçiye bir sey oldu kokusuyla panik yasadilar. Düstügü yerden kalkan Narmanli hemen atinin ayaklarina bakti, atinin ayaginda sorun olmamasi için saha kenarinda yürütmeye basladi.

Kazalarin üst üste yasandigi maçta seyirciler maçin bitmesinin istediler, bol kazali müsabakanin 5 dakikasi oynanmadan bitirildi.

Üzeri çamur olan ve elleri kanayan ciritçi Ergin Narmanli, "At kazasi yaptik, atimiz kaydi, düstük. Sahanin alti buzmus, farkina varmadik biz de ati fazla sürdük. Hayvanin ayaklari kaydigi gibi düstük, durum bu. Ellerimiz de düsünce kanadi, atimizda da küçük bir yaralanma var" dedi.

Bir diger kaza yasayan Mehmet Ertaç ise saha zemininin buzlu oldugunu bu nedenle kaza yasadigini söyleyerek, "Sahanin azizligine ugradik. Biraz buz vardi, ati da kontrol edemedik yanimizin üzerine düstük. Ayagimizda hafif bir agri var ama geçici bir sey, sükürler olsun. Ciride devam edecegim" ifadelerini kullandi.

Bununla birlikte, müsabakayi izlemeye gelen seyircilerden Haci Bayram Yilmaz kar, kis, soguk, yagmur, çamur demeden cirit müsabakasini izlemeye geldigini vurgulayarak, "2023’ün ilk cirit maçindayiz. Askla izleyecegiz. Atlari seviyoruz, sogugu da seviyoruz. Hava soguk, sicak demeden cirit izleyecegiz. Küfür yok, saygisizlik yok her sey dostluk ve sevgi içerisinde. At üzerinde birbirimizi dövüyoruz, inip asagida da muhabbetini ediyoruz. Cirit böyle güzel bir spor" diyerek konustu.

Kaynak: İHA