Jorge Jesus Açiklamasi 'Bu Takimin Ruhu Var, Son Saniyeye Kadar Savasiyor'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, 2-1 kazandiklari Ümraniyespor maçinin ilk 45 dakikasi bu sezonun en iyi performansi oldugunu aktarirken, "Bu takimin ruhu var, son saniyeye kadar savasiyor” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasinda Fenerbahçe, Ümraniyespor ile deplasmanda karsilasirken sahadan 2-1 galip ayrildi. Maçin ardindan basin toplantisinda degerlendirmelerde bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, “Maç tam da düsündügümüz gibi geçti. Kazanmak önemliydi. Rakiplerimiz bizden önce oynamis ve kazanmislardi. Ilk yarida çok kaliteli bir oyun sergiledigimiz düsünüyorum. Oynadigimiz en iyi ilk 45 dakikaydi diyebilirim. Çok fazla pozisyon ürettik. Rakibimize çok az top kullanma firsati verdik. Iyi ve kaliteli oynayan taraf bizdik. 3 defa kaleciyle karsi karsiya kaldik. Oyun anlaminda olusturdugumuz farki gole yansitamadik. Ikinci yari, ilk yaridaki gibi geçmedi. Ümraniyespor da maça ortak oldu. Bize kontra atakta problemler olusturdular. Maçi kazanmayi bildik, çünkü bu takimin ruhu var. Son saniyeye kadar savasiyor, son saniyeye kadar inaniyor. Bu yüzden oyuncularimi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Arda Güler geçen sezondan daha fazla süre aldi”

Arda Güler’in oynamamasini teknik bir karar oldugunu belirten Portekizli teknik adam, “Teknik direktörü olarak belli kararlar vermem gerekiyor. Arda girmedi çünkü Emre Mor’un daha faydali olacagini düsündüm. Emre, çok hizli birebir hizli oynayacagini düsündüm. Emre, bugün Valencia’ya asist yapti. Özellik anlaminda süratini yansitmayi bildi. Arda’nin benimle birlikte almis oldugu süre, geçen sezondan daha fazla süre aldi. Hala ligin ikinci yarisi oynanmadi” seklinde konustu.



“Ümraniyespor baskanindan özür diliyorum”

Hafta içi Ümraniyespor Stadyumu ile ilgili yaptigi açiklamanin yanlis anlasildigini vurgulayan Jesus, “Stadyum konusunda, bugün kazanmamis olsaydik stadyumu bahane edemezdik. Harika bir zemin vardi. Sartlar iyi, güzel bir saha burasi. Bizleri de çok iyi karsiladilar. Cümlelerimin yanlis anlasildigimi düsünüyorum. Galatasaray ile oynadiklari maçi Olimpiyat Stadyumu’nda oynadiklari için orada oynanmasi farkli bir senaryo olusturabilirdi. Maça daha farkli açidan bakmak istemistim. Eger yanlis anlasildiysam Ümraniyespor baskanindan özür diliyorum” ifadelerine yer verdi.

"En iyi deplasman performansiydi"

Son zamanlarda takimda bir düsüs olup olmadigina yönelik soruyu yanitlayan Jesus, “Aradan sonra oynadigimiz maçlarda performans olarak Galatasaray maçinda kötüydük. Onun disinda kötü oynadigimizi düsünmüyorum. Bu ligde kolay maç yok, rakipler bizi daha iyi taniyor. Özellikle bugün ilk 45 dakika, en iyi deplasman performansiydi. Kesinlikle bu ligde kolay maç yok" degerlendirmesini yapti.

Kaynak: İHA