Bayburt'un Bilegi Bükülmeyen Kizlari Yeni Sampiyonluklara Hazirlaniyor

Bayburt Rekabet Kurumu Kiz Anadolu Lisesi ögrencileri rakiplerini bir bir yenerek memleketi Bayburt’a madalyalariyla döndüler. Yaklasik 1 sene önce bilek güresi sporuyla ögretmenleri araciligiyla tanisan kizlar, 5-6 ay gibi kisa bir sürede yarismalara gidip, grup yarismalarindan madalyalariyla dönmüslerdi.

Geçtigimiz yil Türkiye sampiyonasinda da bir ögrencisinin üçüncü oldugunu bildiren Beden Egitimi Ögretmeni Furkan Öz, hedeflerinin çok çalisarak Avrupa sampiyonasinda Türkiye’yi temsil etmek oldugunu söyledi.

Bununla birlikte Türkiye finalleri öncesi bölge maçlarinda 50 kiloda sag kol bölge ikincisi olan Nisanur Okumus, Türkiye finallerinde Bayburt’u temsil etmeye hak kazanirken, Yaren Çinoçevi 45 kiloda sag kol bölge üçüncüsü, Yesim Avsar 55 kiloda sag kol bölge üçüncüsü, Esma Arslan ise 75 kiloda sag ve sol kol bölge dördüncüsü olmustu.

Kiz kardesi sayesinde bilek güresiyle tanisan abla: "En büyük antrenörüm kardesim oldu"

Bilek güresi sporuyla 15 yasindaki kardesi Melisa Okumus’un sayesinde tanisan 17 yasindaki abla Nisanur Okumus, simdilerde Türkiye finallerinde Bayburt’u temsil etmeye hazirlaniyor. "En iyi antrenörüm kardesim oldu" diyerek konusan Nisanur Okumus, "Geçen sene kardesimin yaninda olmak, destek vermek amaciyla antrenmanlarina gidiyordum. O dönemde kardesimin antrenörünün senin de gel gücüne bakalim demesi üzerine bilek güresi sporuyla tanistim. Bir haftalik antrenmanla milli takim seçmelerine çiktim, rakiplerimi tanidim. Orada hirsi göze alabiliyorsunuz, geldigimde neden olmasin, ben de yaparim dedim spora tamamen basladim. Kardesim de çok destek oldu bana, kardesim orada üçüncü olmustu. Onun bildikleri bana isik oldu. En büyük antrenörüm o oldu" dedi.

Bayburtlu kiz kardeslerin bilekleri bükülmüyor

Bir hevesle basladiklari bilek güresi sporunda rakiplerine meydan okuyan kiz kardesler, birbirlerinin en büyük destekçileri oldular. Okuldan eve dönünce ne yapacaklarini bilemeyen kardesler, ortaya attiklari masa üzerinde bilek güresi tuttuklarini ve zamanlarini bu sekilde geçirdiklerini söylediler. Kardeslerin birbiriyle olan mücadelesini gören arkadaslari da Okumus kardeslere heves ederek bilek güresi sporuna basladilar. Türkiye sampiyonasinda Bayburt’u en iyi sekilde temsil edecegini söyleyen Nisanur Okumus, Türkiye finallerinden iyi bir derece aldiktan sonra hedefinin Avrupa sampiyonasi oldugunu bildirdi.

Siki bir sekilde çalismalarini sürdüren ve milli takim sporcusu olmak için çabalayan Melisa Okumus, "Ablam bana çok destek oldu, beraber maçlara gittik. Yenildigimiz maçlarda birbirimizin yaninda olduk. Hep birlikteydik. Milli takim seçmelerine gittigimizde de beraberdik. Orada Türkiye üçüncüsü oldum, milli takima çikamadim ama inaniyorum bu sene daha çok çalisip milli takima girecegim" diyerek konustu.

Bir diger sporcu Yesim Avsar ise ailesinden, hocasindan ve arkadaslarindan gördügü destekle buralara geldigini ifade ederek, daha da ileriye gidebilmek için çok çalisacagini söyledi.



"Insallah çocuklarimiz ülkeye hizmet ederler, milli takima hizmet ederler, basarili olurlar"

Demir bilekli kizlarin antrenörü olan Beden Egitimi Ögretmeni Furkan Öz, bilek güresi bransini sevdirme ve yasatma gayreti içerisinde olduklarini belirterek, "Çocuklarla birlikte 2 yildir bilek güresi sporuyla ilgileniyoruz. Geçen sene milli takim seçmelerinde Türkiye üçüncülügü elde ettik, bu sene grup mücadelelerinde bütün sporcularimiz derece aldi, bir sporcumuz Türkiye sampiyonasinda yarisacak. Insallah daha ilerisi olacak. Antrenörümüz Cabir Çelik ile birlikte bu bransi sevdirmeye, yaptirmaya çalisiyoruz. Insallah devami gelir, insallah bu çocuklar milli takima hizmet ederler, ülkeye hizmet ederler, basarili olurlar" dedi.

Kaynak: İHA