Okan Buruk Açiklamasi 'Hedefimiz Galibiyet Sayisini Arttirmak'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Antalyaspor maçinin ardindan yaptigi açiklamada, hedeflerinin galibiyet serisinin sayisini arttirmak oldugunu söyledi.

Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasinda Galatasaray evinde karsilastigi Antalyaspor’u 2-1 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Rakibi eksikliklerinden dolayi farkli bir oyun oynamaya itti. Defansif yönü ortaya çikan, pastan çok mücadeleye dayali bir rakip karsimizda gördük. Ilk yari oyun çok yavasladi. Maçta top 49 dakika oyunda kalmis. Ilk yarinin sonuna da 2 dakikalik komik bir sekilde ekleme oldu. Bu VAR hakemleri tarafindan yapilan bir ekleme. Maçin sonuna da 9 dakika oldu. Bu farklilik tüm takimlar için anlayamadigimiz süreler oluyor. Bunun standardi olursa bütün takimlar için kolay olacak. Maçin ikinci yarisinda ayaga paslarla, kanatlari kullanarak basladik ve golü bulduk. Rakibimizin duran toptan attigi gole çabuk cevap verdi. Rakibimiz ilk ayrida net pozisyonu vardi. Kazanmayi hak eden taraf oldugumuzu düsünüyorum. Antalyaspor’u da mücadelelerinden dolayi tebrik ediyorum. Hedefimiz bundan sonraki maçlarda yine ayni çizgimizi devam ettirmek" diye konustu.



"Maçlar arasindaki farklari tam olarak anlayamiyoruz"

Oyuna eklenen sürelerin sorulmasi üzerin Buruk, "Ben sadece bunu kendi adimiza söylemedim. Diger takimlar adina da söyledim. Her maç farkli bir uygulama var. Maçlar arasindaki farklari tam olarak anlayamiyoruz. Ya ilk yarida süreye tutan arkadaslarimiz dügmeye basmayi unuttu, durdurmadi veya farkli bir sey oldu kafalarindan, 2 dakika koydular. Ikinci yarida herhalde durdurarak gittiler. Ilk yarida 4-5 dakika arasi verilmesi gerekiyor. Oradaki yanlislardan dolayi sahadaki hakemler tepki aliyor. Onlar da suçsuz yere aslinda itiraza maruz kaliyorlar. Ideal bir sey olursa herkes rahat edecek. Aslinda üzüntümüz taraftarimiza verilen cezalar. Burada suçsuz insan da maça gelemedi. Bunun adil oldugunu düsünmüyorum. Dogru sekilde maçi izleyenlerle, hata yapani ayirmak gerekiyor. Bugün Galatasaray taraftarina verilen ceza da hepimizi için üzücüydü. Kulüpler bu anlamda zorluklar yasiyor. Kulüplerin kafasinda soru isaretleri olusturacak seylere biraz daha dikkatli kararlar verilmesi gerekiyor. Galatasaray da adil, adaletli oyunun pesinden gitmek istiyor" ifadelerini kullandi.

Patrick van Aanholt ve Haris Seferovic’in durumuyla ilgili olarak ise Okan Buruk, "Karakter, kisilik olarak Patrick ve Seferovic’i çok seviyorum. Çok da çalisiyorlar. Oynadilar, oynamadilar ayni performansi gösteriyorlar. Bazi mevkilerde yogunluk oluyor. Santrfor bölgesinde iki tane bu senenin basarili oyuncusu var. Bununla ilgili oyuncularimizla görüsmelerimiz oluyor. Sol bek mevkiinde bir kalabalik var. Onunla ilgili düsüncemiz olacak. Forvette Icardi, Gomis ve Baris, Seferovic’in daha önünde. Su anda net olarak bir sey yok. Oyunculari bizim oyuncumuz. Ilerleyen günlerde daha net bir sekilde görürüz" açiklamasinda bulundu.

"Kaleye çok uzak olan pozisyona ofsayt verildi ve kaleye yakin pozisyonda ofsayt verilmedi"

Antalyaspor maçinda yedikleri gol için ise sari-kirmizililarin teknik direktörü, "Pozisyonu izledim. Aslinda arkadaki fark biri kaleye çok yakin, bugünkü pozisyonda. Biri kaleye çok uzakti. Kaleye çok uzak olan pozisyona ofsayt verildi ve kaleye yakin pozisyonda ofsayt verilmedi. Hakemlerin takdiri. VAR’daki hakemi uyardi mi bilmiyoruz. Belki VAR kayitlari açiklanir. Geçen verilen ofsaytta vurup, vuramayacagi bilmedigimiz pozisyonda ofsayt verildi.

Ofsayt verilmesi gerekirdi gibi gözüküyor ama verilmedi. Yapacak bir sey yok. Hakem hocalarimiz bunla ilgili daha net konusacaktir" dedi.



"Hedefimiz bu galibiyet sayisini arttirmak"

Üst üste alinan galibiyetlerin sari-kirmizili camianin yakaladigi bir basari oldugunu vurgulayan Okan Buruk, "Camia olarak bu sene kenetlendik. Bu galibiyet serisi Galatasaray’a ait. Hep beraber bunu yakaladik. Içerideki isimizi dogru bir sekilde yapmaya çalisiyoruz oyuncularimizla birlikte. Hedefimiz bu sayiyi arttirabilmek. Bu da bir motivasyon aslinda. Oyuncularimiza maç öncesinde söylüyorum. Bu rekorlarin altina imza atacak olan oyuncular. Takim içerisinde birliktelik de çok önemli. Önemli oyuncular, kaliteli oyuncular var. Onlarla birlikte daha iyisini yapmaya çalisacagiz" açiklamasinda bulundu.

Transfer acelelerinin olmadigini söyleyen Buruk, "Degerlendiriyoruz, çalisiyoruz. Kazimcan da, Ross da antrenmanlara basladi.

Yusuf’un ayaginda tekrar agrilari oldu. Tam kadro çalismaya basladik. Acelemiz yok. Bize direkt olarak katki saglayacak oyuncular hakkinda degerlendirmelerimiz olacak. Bununla ilgili de çalismalarimiz devam ediyor" diye konustu.

Kaynak: İHA