Milli Sporcu Recep Özdemir, Para Taekwondo Türkiye Sampiyonu Oldu

Dogustan sol kol dirsek altindan olmayan ve 2020’de Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Beden Egitimi Ögretmenligini bitiren 30 yasindaki Recep Özdemir, 17-18 Ocak’ta Konya’da düzenlenen Türkiye Para Tekvando Sampiyonasi’nda birinci oldu. Istanbul’da 6-7 Subat tarihlerinde düzenlenecek olan Uluslararasi Açik Turnuva’ya hazirlanan Özdemir, Azerbaycan’da yapilacak Para Taekwondo Dünya Sampiyonasi’nda altin madalya hedefliyor.

Bir tanidiginin yönlendirmesiyle taekwondoya 2012’de basladigini söyleyen Özdemir, ayni zamanda beden egitimi ögretmenligini bitirdigini dile getirdi. Özdemir, "Bu benim için çok önemli bir basari. Ülkemizi Londra, Italya, Bulgaristan’da temsil ettim. Türkiye’de birçok basarim var. En sonunda Ocak’ta Konya’da Türkiye sampiyonu oldum. Simdiki hedefim Dünya Sampiyonasi’nda birinci olmak ve 2024’te Paris’te düzenlenecek olimpiyatlara katilmak" ifadelerini kullandi.

Özdemir, çalismalarin zorlu ama güzel geçtigini anlatarak, basari geldikçe çalismalarin daha da güzellestigini aktardi. Spor yapmanin özgüvenini artirdigini kaydeden Özdemir sunlari söyledi:

"Belki bu spor sayesinde çok basit ortamlara girip çikabiliyorum. Herkesle iletisim kurabiliyorum. Bu spor olmasaydi eminim ki bu kadar özgüvenli olmayabilirdim. Belki hayatim boyunca hiç gidemeyecegim yerlere gittim, gezdim. Bu spor maddi olarak çok zorluyor. Sadece turnuvaya katilmak için masraflarimizi karsilayacak bir sponsor olsa çok iyi olacak. Spor, engelli olsa da olmasa da bir insanin yapacagi en güzel seylerden birisi. Ama tabii ki de engelli olur ve sporu severek yaparsa emin olun özgüveni daha da firlayacak. Çok rahat iletisim kurabilecek insanlarla. Fiziksel olarak ve mental olarak kendini yükseltecek. Bu yüzden kesinlikle engelli veya engelli olmayan bir insana her zaman sporu tavsiye ediyorum."

Antrenör Saban Çalkan ise Recep Özdemir’in 4 maç kazanarak kendi kategorisinde Türkiye sampiyonu oldugunu ifade etti.

Özdemir’in Subat’ta Istanbul’da düzenlenecek uluslararasi turnuvada Türkiye’yi temsil edecegini dile getiren Çalkan, "Recep gibi sporcularimiz özel. Bu sporcularimizi engellerinden daha çok hayata tutunabilmeleri için sporla barisik bir sekilde yasatmaya çalisiyoruz. Elimizden geldigi kadar desteklerle bu zorlu süreçlerinde kendilerine destek olmaya çalisiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA