Kerem Aktürkoglu Açiklamasi 'Insallah Sonu Sampiyonlukla Olur'

Galatasaray’in yildiz futbolcusu Kerem Aktürkoglu, üst üste alinan 9 maçlik galibiyet serisi ile ilgili yaptigi açiklamada, “Güzel bir uyum yakaladik, insallah sonu sampiyonlukla olur. Istedigimiz sonucu aliriz” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasinda Galatasaray, konuk ettigi FT Antalyaspor’u 2-1 maglup etti. Karsilasmada 1 asiste imza atan Kerem Aktürkoglu, mücadelenin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Ilk olarak sari-kirmizili takimin ligde üst üste aldigi 9 maçlik galibiyet serisini degerlendiren Kerem, “Ligde 9 maçlik yenilmezlik serisi, resmi maçlarda da 12 maç oldu. Gerçekten güzel bir seri. Güzel bir ivme yakaladik. Gerçekten bunu hak eden bir takimdasligimiz var. Çok güzel arkadas iliskimiz, çok güzel ayaklara sahibiz. Takimda çok büyük ustalar var. Bunlarla bütünlesince çok farkli bir seviyede oynadigimizi düsünüyorum. Bugün de çok zor bir maç olacaginin farkindaydik. Antalyaspor ligde bulundugu konumdan çok farkli sistemi olan bir takim. Bugün de gerçekten iyi futbol oynadilar. Biz galip gelmesini bildik. Böyle maçlardan da galip gelebilmek çok önemli. Bugün ikinci yari çok daha güzel bir futbol vardi. Bunun neticesini 2-1’lik sonuçla aldik” ifadelerini kullandi.

“Maç maç gidiyoruz”

Takimin yükselen performansi ve Teknik Direktör Okan Buruk’un oyunculara olan dokunusu hakkinda konusan Kerem, “Her maç üzerinden, maç maç gidiyoruz. Bu da bizi saha içinde rahatlatiyor. Su an gelecek maçlari düsünmüyoruz, bir sonraki Giresunspor maçini düsünüyoruz. Böyle oynadigimiz zaman herkes performansini rahat bir sekilde sergileyebiliyor. Bu da futbolcularda özgüveni daha da arttiriyor. Okan hocanin sifresini de bu olarak degerlendiriyorum” dedi.



“Galatasaray sevgisi farkli bir sevgi”

Galatasarayli taraftarlarin hiçbir zaman takimi yalniz birakmadigina vurgu yapan 24 yasindaki oyuncu, “Hem deplasmanda hem içeride onlarin destegini, sevgisini hissettigimiz zaman daha coskulu oynuyoruz. Içeride 40 bin bilet iptal oldu. Ona ragmen biletler tekrar satildi. Bu gerçekten farkli bir sevgi, Galatasaray taraftari takimina sahip çiktigi zaman çok farkli oluyor, taraftarla bütünlesiyoruz. Bugün onlarin gücüyle de, ikinci yari daha istahli oynadik. 2-1 galip gelmesini bildik” seklinde konustu.



“Takimimizda rehavet yoktu”

Antalyaspor’un 5 eksikle Istanbul’a geldigini ve Galatasaray’in da tam kadro oldugu hatirlatilan Kerem yönetilen soruya su yaniti verdi:

“Biz Antalyaspor’un oyunculardan bagimsiz, sistem takimi oldugunu biliyorduk. Bize zorluk çikaracagini, iyi futbol oynayacagini farkindaydik. O motivasyonla sahaya çiktik. Takimimizda bir rehavet bence hiç yoktu. Tabii ki skoru her maçta erken bulamiyorsun. Bu maç da biraz öyleydi. Ama ikinci yari skorlari almasini bildik.”

“Takim içindeki arkadasligimiz bir bütün”

Sari-kirmizili takimin kadrosunda yer alan yildizlardan, altyapi oyuncularina kadar herkesin bir bütün olduguna dikkat çeken Kerem, “Icardi, dünya yildizi. Altyapidan gelen Baran’i, altyapidan gelen bir futbolcu olarak görmüyor veya Mertens öyle görmüyor. Herkes Galatasaray’a katki saglayabilecek bir futbolcu olarak görüyor. Takima en büyük katki da böyle geliyor. Herkes birbirinden bir sey ögrenmeye çalisiyor. Takim içindeki arkadasligimiz bütün oldugu zaman basari kaçinilmaz oluyor” dedi.



“Insallah sonu sampiyonlukla olur”

Arjantinli forvet Mauro Icardi ile iyi bir uyum yakaladiklarini aktaran Kerem Aktürkoglu, sözlerini söyle tamamladi:

“Icardi’ye bir söz vermistim. Iki maçtir bana asist yapiyor, bu maçta ben ona asist yapacagim diye. Ben de asist yaparak üzerimdeki yükü attim. Gerçekten çok büyük bir yildiz. Iyi anlasiyorum. Istedigim zaman geliyor ya da ben onun yerine gidiyorum. Güzel bir uyum yakaladik, insallah sonu sampiyonlukla olur. Istedigimiz sonucu aliriz.”

Kaynak: İHA