Dursun Özbek Açiklamasi 'Ilgili Kulübe Geçen Hafta Yaptigimiz Maçta Gereken Cevabi Vermistik'

Galatasaray Baskani Dursun Özbek, Fenerbahçe’nin açiklamalarina yönelik yaptigi açiklamada, "Ilgili kulübe geçen hafta yaptigimiz maçta gereken cevabi vermistik" dedi.

Galatasaray Baskani Dursun Özbek, Galatasaray Lisesi’nde düzenlenen yeni kulüp üyesi berat töreni öncesinde gündemle ilgili basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun vermis oldugu konularla ilgili açiklamalarda bulundugunu anlatan Özbek, "Bu sadece Galatasaray’a yapilan haksizliklarla ilgili degil, genelde Kulüpler Birligi Vakfi’ndaki arkadaslarin birçogunun Profesyonel Disiplin Kurulu ile ilgili itirazlari var. Haksizliklari onlar da dile getiriyorlar. Biz de bunu dile getirdik. Özellikle Galatasaray için yapilan haksizliklarin ardi arkasinin kesilmedigini ve bunun son bulmasi için açiklamaya ihtiyaç oldu. Orada yaptigimiz açiklama, Profesyonel Disiplin Kurulu’nun adaleti saglamasi gereken bir kurum oldugunu vurguladi ama bazi kulüpler bunu üzerilerine alindilar. Yakismayacak, seviyesi tartisilacak sekilde özellikle Sportif A.S.’deki baskan vekilime hitabet tarzlarini kiniyorum. Bizim Türk sporunda bu tip seviyesizliklere ihtiyacimizin olmadigini düsünüyorum. Biz yaptigimiz açiklamalarda, durusumuzla her zaman futbolda herkes için adaleti isteyen bir kulübüz. Futbolun sahada oynanmasi gerektigini defalarca söylüyoruz. Bunun için de biz futbolu sahada oynamaya devam edecegiz. Nitekim ilgili kulübe geçen hafta yaptigimiz maçta gereken cevabi vermistik. Bugün de sahadayiz. Taraftarlarimiza da Profesyonel Disiplin Kurulu tarafindan büyük bir haksizlik yapildi. Bugün yine gereken cevap sahada verilecek. Galatasaray’in büyük taraftari herkes korku veriyor. Onun için bugün sahada gereken cevabi ilgililere verecegiz. Hiç kimse sundan endise duymasin, bir deyis vardir, ’Yel, kayadan toz alir’. Biz de kaya gibi Türk futboluna variz. Türk futbolunun en önemli kuruluyuz. Artik masa, sahada adaletin gelmesi lazim. Artik üslubumuza dikkat etmemiz lazim. Artik sevgi iklimini de Türk futbola getirmemiz lazim" diye konustu.



"Biz hiçbir zaman bu seviyeye inmeyecegiz"

Kulüpler Birligi toplantilarinda kullanilan üslupla basina yapilan açiklamalarin çok farkli oldugunu belirten Baskan Özbek, "Baskan vekilim Erden Timur’a yapilan açiklamayi gördünüz. Hitabet tarzini da gördünüz. Bana yapilan hitabet tarzini da görüyorsunuz. Biz hiçbir zaman bu seviyeye inmeyecegiz. Galatasaray durusu, böyle bir durus degil. Baskalari sadece kendileri için adalet isteyebilirler. Biz Türk futbolu, herkes için adalet istiyoruz. Onun için sahadayiz. Türk futbolunda herkes için adalet isteyen bir takim olarak yerimizi alacagiz" seklinde konustu.

Iyi bir takim olduklarini söyleyen Dursun Özbek, "Her hafta üzerine koyarak geliyoruz. Her maçta taraftarimiza büyük keyif veriyoruz. Bu devam edecek. Galatasaray kendi misyonuna yakisir sekilde sahada mücadelesini verecek. Su durum söylemlerle degismez. Galatasaray, Türk futbolunun, Türk sporunun en önemli kulübü. Bu ne söylersen söyle degismez. Yel ancak kayadan toz alir" ifadelerini kullandi.

Son olarak sari-kirmizili taraftarlara seslenen Baskan Özbek, "Galatasaray taraftariyla bütünlestigi zaman basari kaçinilmaz. Bakin istatistiklere. En büyük doluluk Galatasaray’da. Her maç 45 bin-50 bin kisiye oynuyoruz. Verilen cezaya ragmen, bugün yine 50 bin kisiye oynayacagiz. Galatasaray’in büyüklügü bu. Bu yönüyle de Galatasaray rakiplerine korku veriyor" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA