Boccia Takimi Sampiyonluk Hazirliklarina Basladi

Kocaeli’de 10-35 yas araliginda farkli engel gruplari olan vatandaslar, Boccia Sampiyonlugu için haftanin iki günü idman yapiyor.

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, 10-35 yas araliginda farkli engel gruplarindaki vatandaslari “Ben de Varim” projesi ile sporla bulusturuyor. Sosyal sorumluluk kategorisinde en iyi büyüksehir uygulamasi olarak ödül alan "Ben De Varim" projesinde Gölcük ve Gebze’de kurulan boccia takimlari sampiyonluk yolunda haftada iki gün idman yapiyor. Proje çerçevesinde yer alan 2 boccia takiminin yani sira Büyüksehir Belediyesi Kagitspor bünyesinde de bir boccia takimi yer aliyor. Böylelikle Kocaeli’de kurulan 3 boccia takimi, lig mücadelesinde karsilasarak Türkiye Boccia Sampiyonlugu yolunda ilerleyecek. BC-3 kategori oyuncusu ve Kagitspor Boccia Antrenörü Yavuz Acar, takimda yer alan sporculara hem lisansli maç sporcusu çikarabilmek hem de oyuncularin sosyal hayata katilabilmeleri adina böyle bir projede yer almaktan gurur duydugunu ifade etti.

Acar, boccia bransinda sporcu olan bireylerin kas hastaliklari, kaza neticesinde omurilik felci, omurilik yaralanmasi bulunan, ya da dogustan serebral palsi, spina bifida rahatsizliklari olan vatandaslarin sporcu olarak yer aldigini, genelde kas tutulumunun kollarda olmasi sartini aradiklarini ifade etti.

Kaynak: İHA