Atilla Gökçe Açiklamasi 'Süper Lig'in Samsunspor'a Ihtiyaci Var'

Samsunspor takim otobüsünün 20 Ocak 1989’da geçirdigi trafik kazasi ve hayatini kaybeden 5 futbol adaminin anildigi törende konusan gazeteci Atilla Gökçe, Samsunspor’un Süper Lig’e degil, Süper Lig’in Samsunspor’a ihtiyaci oldugunu söyledi.

20 Ocak 1989 günü yasanan ve Samsunsporlu üç futbolcu, bir teknik adam ve bir soförün hayatini kaybettigi kaza, 34. yil dönümünde Istanbul’da anildi. Istanbul Samsunsporlular Dernegi’nin organize ettigi panele, gazeteciler Atilla Gökçe ve Ahmet Çakir ile, Teknik Direktör Ercüment Coskundere panelist olarak katildilar. Dinleyicilere panelin moderatörü Mehmet Yilmaz’in Atatürklü Arma, Samsunspor adli kitabinin hediye edildigi panelde, sinevizyon gösterileri ve konusmalar gerçeklestirildi.

Panelde Samsunspor Kulübü Baskanvekili Veysel Bilen, “Bu anlamli organizasyonu gelenek haline getirelim” teklifini sunarken, dernek baskani Salih Çakir ise, “Kazanin oldugunda henüz bir çocuk oldugunu, kazanin Samsunspor’daki travmatik etkilerinin halen devam ettigini” belirtip dernek olarak amaçlarindan söz etti.

Atilla Gökçe: “Samsunspor’un Süper Lig’e degil, Süper Lig’in Samsunspor’a ihtiyaci var”

Panlede konusan Atilla Gökçe, “Armasinda Atatürk’ü tasiyan Samsunspor’un ve Samsun’un yeri bende çok farklidir” dedikten sonra, yillar önce Norveç’in bir sahil kasabasinda karsilastigi Samsunsporlu kiz çocugunun hikayesini anlatti. Ardindan 80’li yillarin Samsunspor’undan bahseden Gökçe, iki sezon üst üste Samsunspor’da gol krali olan Tanju Çolak’in bir seferinde kendisine fikstürü alip, hangi takima kaç gol atacagini önceden yazdigini ve tek eksikle bunu gerçeklestirdigini söyledikten sonra, 1970’li yillarin baskanlarindan Yilmaz Ulusoy ve 90’li yillarin baskani Ismail Uyanik’la ilgili hatiralarini nakletti. Gökçe, Kaza geçiren takimdan rahmetli stoper Muzaffer Badalioglu’nun çok iyi bir oyuncu oldugunu, dile getirdi. Gökçe, sözlerini Samsunspor’un Süper Lig’e degil, Süper Lig’in Samsunspor’a ihtiyaci oldugunu vurgulayarak bitirdi.

Çakir: “Samsunspor’suz Süper Lig eksiktir”

Gazeteci Ahmet Çakir ise Mentesoglu dönemi Samsunspor’unun sampiyonluk yarisindaki durumunu naklettikten sonra, “Samsunspor, o cografyanin bence en önde olmasi gereken camiasidir, kulübüdür. Bununla ilgili pek çok gerekçesi ve özelligi bulunuyor” ifadelerini kullandi. Kaza geçiren kadronun Türk futbolunun önemli bir rengi oldugunu ifade eden Çakir, Samsunspor’suz bir Süper Lig’in eksik oldugunu belirtti.

1983-1993 yillari arasinda Samsunspor formasi giyen ve su anda Düzcespor’un teknik direktörlügünü yapan Ercüment Coskundere ise Samsunspor yillarini ve kaza gününü anlatti. Kazanin oldugu gün kendisinin sakatligi nedeniyle kafilede yer almadigini söyleyen Coskundere, “Benim koltugumda rahmetli Muzaffer oturmus. Onunla çok samimi dosttuk. Olay duyulunca biz de gittik. Hocami, arkadaslarimi gördüm. Ellerimle topraga verdim. Mete’nin odasini ben bosalttim. Bir gün önce konusup, görüstügüm arkadaslarim ölmüstü. Kimisi ise yaraliydi. Kasim’in iç kanamasi vardi mesela, kurtulusu büyük mutluluktu. Kaza, benim hayata bakisimi etkiledi. Kapkara bir gündü. Sonrasinda da Samsunspor’dan kopmadim. Bugün, her seyden önce bir Samsunspor taraftariyim” diye konustu.

Program, panelistlere plaket takdimi ile sona erdi.

Kaynak: İHA