Sakaryaspor-Altinordu Maçinin Ardindan

Spor Toto 1. Lig’in 21. haftasinda Sakaryaspor, konuk ettigi Altinordu’yu 2-1 maglup etti. Maçin ardindan iki takim teknik direktörü düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu.

Karsilasmanin ardindan basin toplantisinda konusan Altinordu Teknik Direktörü Çagatay Rüstü Salap, “Ilk yari gol yememize ragmen çok kisa bir sürede gole cevap verdik. Daha sonra ikinci golü gördük kalemizde. Ama oyundaki istek ve arzumuz üst seviyedeydi, bunu ikinci yariya da yansittik. Sezon basindan beri yakaladigimiz en fazla gol pozisyonu olan maç. Bu konuda oyuncularimizi, daha sonrasinda ise rakip takimin kalecisini tebrik ediyoruz. Furkan bugün gerçekten çok iyi seyler yapti. Biz oyunda taktiksel olarak rakibimizin blok içindeki açiklari ve bloklar arasindaki açiklarini degerlendirme adina hafta içi çalistik. Bunlari degerlendirdik ama sonuçlandirma kisminda biraz sansimiz yoktu. Kaybettigimiz toplarda savunmaya geçtik, öncelik almamiz ve reaksiyon vermemiz, bunlarin hepsi üst seviyedeydi. Fakat sonuçlandirma kisminda bugün biraz talihsizdik. Analizimizin sonucunda rakibimizin açiklarini degerlendirdik ama sonuç alamadik. Fakat burada analiz etmeyi unuttugumuz bir kisi daha vardi, o da maçimizin hakemi. Onu da analiz etseydik belki daha farkli olurdu, skora etki edebilir miydi bilmiyorum” dedi.



“Üçte üç yapmis bir takim, hepimiz mutlu ve huzurluyuz”

Sakaryaspor Teknik Direktörü Serkan Özbalta ise, “Ilk yarinin son müsabakasinda kazandigimiz Gençlerbirligi maçi ile devre arasina girdik. Hizli ve yogun çalisma temposu, hem transfer dönemi olmasi hem de takimi bizim oynatmak istedigimiz oyun organizasyonlarina uyum saglamalari açisindan hizli bir giris yapip, akabinde de Göztepe maçina geçildi. Orada da bir galibiyet ve ikinci yarinin ikinci müsabakasini kazanmak istiyorduk taraftarimizin önünde ve bunu basardik. Maçtan önce söyledigim, kolay olmayacak bir müsabakaydi. Çünkü karsimizdaki takimin bir oyun kültürü var, kulübün oyuna ve futbola farkli bir bakis açisi var. Geçen sene neredeyse düstü denilen Altinordu takimi 7-8 maç üst üste kazanip kümede kalmayi basarmisti. O anlamda bizim için kolay geçmeyecekti. Kadrolarinda lig tecrübesi olan ve genç yetenekli oyunculara sahip dinamik bir takim vardi. O anlamda maça iyi basladik, gol erken geldi. Onlarin attigi gol de çok erken geldi. Belki o gol olmasaydi 10-15 dakika içerisinde farkli noktalara gelebilecek bir müsabaka da olabilirdi. Genel anlamda mücadeleden son derece memnunum. Netice itibariyla güzel bir oyun, ikinci yari biraz daha top Altinordu takimindaydi, bunu zaten maçtan sonra oyuncularla da paylastim. Onlari o anlamda tebrik ediyorum. Biz hem skoru tutup, koruyabildik hem de pozisyonlara girebildik. Futbolcularimiz ciddi bir mücadeleyle maçi bizim lehimize bitirmeyi basardilar. Üçte üç yapmis bir takim, hepimiz mutlu ve huzurluyuz ama inanin yolun basindayiz” diye konustu.

Kaynak: İHA