Karsiyaka Spor Kulübünün Müzesi Açildi

Izmir Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Mustafa Özuslu, Karsiyaka Spor Kulübünün müzesinin açilisina katildi. Özuslu, “Karsiyaka Spor Kulübünün önemini hepimiz, her Karsiyakali fazlasiyla derinden idrak etmeliyiz” dedi.

Karsiyaka Spor Kulübünün Mavisehir’de kurulan müzesi törenle açildi. Kulübün kupalari ile önemli hatiralarinin bulundugu müzenin açilista konusan Izmir Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Mustafa Özuslu, “Izmir Büyüksehir Belediyesi olarak biz Izmir’in ayni zamanda bir spor kenti olmasini da savunuyoruz. Bu spor kenti olmaya en çok yakisan ilçemiz de Karsiyaka’dir. 1912 yilindan bugüne tam 110 sene geçti. Karsiyaka Spor Kulübü sadece spor kulübü degildir. O yillarda kuruldugunda o günkü ülkemize kast eden düsmanlara, emperyalistlere karsi bir örgütlenmenin de yuvasidir. Direnisin, baskaldirinin da timsalidir. Çok büyük bir emanettir. Karsiyaka Spor Kulübünün önemini hepimiz, her Karsiyakali fazlasiyla derinden idrak etmeliyiz. Bunu Türkiye’nin de dünyanin da bilmesini saglamaliyiz. Eger bugün bu inanç, sevgi, direnç, cumhuriyete olan askiyla Karsiyaka Kulübü ve Karsiyakalilar varsa Türkiye Cumhuriyeti de ilelebet payidar kalacaktir” diye konustu.



Büyükkarci: “Sadece bir müze degil”

Karsiyaka Spor Kulübü Baskani Turgay Büyükkarci, “Bu sadece bir müze degil, birlik oldugumuz zaman neler yapabilecegimizin en güzel örneklerinden bir tanesidir. Burasi için çok kisiye minnet duymamiz lazim” sözlerine yer verdi.

Kaynak: İHA