Galatasaray Ile Antalyaspor 54. Randevuda

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’de yarin oynayacagi Antalyaspor ile ligde 54. kez karsi karsilasacak. Geride kalan maçlarda sari-kirmizililarin 32-7 galibiyet üstünlügü bulunuyor.

Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasinda Galatasaray, yarin saat 19.00’da Nef Stadyumu’nda Antalyaspor ile karsilasacak. Sari-kirmizililar, 13 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 maglubiyet sonucunda aldigi 42 puanla liderlik koltugunda bulunuyor. Kirmizi-beyazlilar ise 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 9 maglubiyet sonucunda topladigi 18 puanla 15. sirada yer aliyor.

54. randevu

Galatasaray ile Antalyaspor, Süper Lig’de bugüne kadar 53 kez rakip oldu. Söz konusu müsabakalarda sari-kirmizililar 32 kez sahadan 3 puanla ayrildi. Kirmizi-beyazlilar ise 7 defa rakibini maglup etti. 14 mücadelede ise taraflar esitligi bozamadi. Galatasaray’in 102 golüne, Antalyaspor 47 golle karsilik verdi.

Ligin ilk yarisinda Antalya’da oynanan mücadeleyi Galatasaray 1-0’lik skorla kazandi.

Galatasaray, Antalyaspor’a kaybetmiyor

Galatasaray, Antalyaspor’a karsi hepsi Süper Lig’de olmak üzere son 13 maçta kaybetmedi. Sari-kirmizililar, kirmizi-beyazlilara en son 16 Nisan 2016 tarihinde Antalya’da oynanan mücadelede rakibine 4-2 maglup oldu. Bu maçlarda Galatasaray 9 galibiyet elde ederken, 4 karsilasma da berabere tamamlandi.

11 maçtir kazaniyor

Galatasaray’in, 8’i Süper Lig, 3’ü Ziraat Türkiye Kupasi olmak üzere 9 maçlik galibiyet serisi bulunuyor. Bu karsilasmalarda sari-kirmizililar ligde Fatih Karagümrük, Besiktas, Medipol Basaksehir, Istanbulspor, Sivasspor, MKE Ankaragücü, Fenerbahçe ve Hatayspor, Türkiye Kupasi’nda da Ofspor, Ankara Keçiörengücü ve Alanyaspor’u yendi.

Iç saha karnesi

Galatasaray, Süper Lig’de bu sezon evinde 8 maça çikti. Aslan, bu mücadelelerde 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 maglubiyetle 19 puan aldi. Cimbom, sahasindaki maçlarda 18 gol atarken, kalesinde 8 gol gördü. Sari-kirmizililar, ligde sahasinda son olarak Hatayspor ile karsilasti ve rakibini 4-0 yendi.

Ligin en az gol yiyen takimi

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’de bu sezon oynadigi 18 müsabakada filelerinde 13 gole engel olamadi. Sari-kirmizililar, bu alanda en az gol yiyen takim konumunda bulunuyor. Cimbom, ayrica bu sezon ligde oynadigi 8 karsilasmada da kalesini gole kapadi.

4 futbolcu kart sinirinda

Galatasaray’da 4 futbolcu sari kart sinirinda yer aliyor. Baris Alper Yilmaz, Kerem Aktürkoglu, Abdülkerim Bardakci ve Berkan Kutlu ceza sinirinda bulunan isimler. Bu futbolcular, Antalyaspor karsilasmasinda sari kart görmeleri durumunda 21. haftada deplasmanda oynanacak Giresunspor maçinda cezali duruma düsecek.

Galatasaray’da Antalyaspor maçi öncesinde herhangi bir cezali ve sakat futbolcu bulunmuyor.

Okan Buruk ile Nuri Sahin, ikinci kez rakip

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile Antalyaspor Teknik Direktörü Nuri Sahin, yarin oynayacaklari maçla birlikte antrenörlük kariyerlerinde ikinci kez rakip olacak. Iki teknik direktörün ilk randevusu sezonun ilk maçinda oldu. Bu mücadeleden sari-kirmizililar, Bafetimbi Gomis’in son dakikalarda attigi golle 1-0’lik skorla galip ayrildi.

Ali Sansalan düdük çalacak

Galatasaray - Antalyaspor karsilasmasini hakem Ali Sansalan yönetecek. Sansalan’in yardimciliklarini Serkan Olguncan ile Mehmet Emin Tugral yapacak. Maçin dördüncü hakemi ise Tugay Kaan Numanoglu olacak.

Kaynak: İHA