Mersin'de Voleybol Kurslari Sürüyor

İçel’de belediyenin gençleri sporla tanistirmak ve gelecegin sporcularini yetistirmek için açtigi voleybol kurslarinin devam ettigi bildirildi.

İçel Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baskanligi bünyesinde açilan voleybol kurslari, ücretsiz bir sekilde gençleri sporla tanistirmaya devam ediyor. Kurs antrenörleri tarafindan Seyfi Alanya Spor Salonunda verilen kurslar sayesinde, gelecegin sporcularinin yetistigi kaydedildi.

İçel Büyüksehir Belediyesi Voleybol Antrenörü Hakan Sahbaz, voleybol kurslarinin yil boyunca devam ettigine dikkat çekere, "7 ile 12 yas arasini kurslara aliyoruz. Haftanin 6 günü antrenmanlarimizi Seyfi Alanya Spor Salonu’nda yapiyoruz. Kurslarimiza kayitlar da sürekli olarak devam ediyor” dedi.

Pandemi döneminde dahi imkanlar dahilinde kurslari devam ettirdiklerini belirten Sahbaz, “Büyüksehir belediyemizin bize sagladigi imkânlar dogrultusunda, çocuklarimiza sporla katki saglamak amacindayiz. Ücretsiz kurslarimiza kayit olmak isteyen arkadaslarimiz, Macit Özcan Spor Tesisleri içinde bulunan Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baskanligi’na ait spor kayit birimimizde kayit yaptirabilir. Amacimiz çocuklari sporla tanistirmak, onlara sporun faydalari hakkinda bilgiler vermek ve bu yönde ilerlemelerini saglamak"diye konustu.

Kursa gelen minik sporculardan Doga Ovat, kursun çok güzel geçtigini belirterek, "Ben voleybolda ilerlemek istiyorum, hedefim daha büyük takimlara transfer olabilmek. Hocalarimiz herkesle ayri ayri ilgileniyorlar. Kursun ücretsiz olmasi da çok güzel. Çünkü bazi ailelerin maddi durumu iyi olmayabilir ve ücretsiz olmasi çocuklarin kendilerini gelistirmesi için de çok iyi" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA