Iptal Edilen Gole Dikkat Çekmek Için Ekrani Karartti, Müge Anli'dan Yardim Istedi

Sivasspor’un Galatasaray karsisinda attigi gölün iptaline tepkiler sürüyor. Sivasli spor programi yapimcisi karanlik stüdyoda basladigi yayinda Müge Anli’dan yardim istedi, programa konuk ettigi asikla sazli sözlü Sivas’in tepkisini dile getirdi.

Spor Toto Süper Lig 16. haftasinda Galatasaray’i konuk eden Sivasspor, 52. dakikada Fredrik Ulvestad ile gol buldu. Maçin hakemi Erkan Özdamar oyunu durdurarak yaptigi VAR incelemesi sonrasi golü iptal etti. Ancak golün neden iptal edildigi belirtilmedi. Golün neden iptal edildigi bir türlü açiklik kazanmadi. Yasanan durum birçok futbol hakemi ve Sivasspor camiasi tarafindan tepkiyle karsilandi.

Karanlikta program sundu

Sivasli spor programi yapimcisi Abdullah Yigit, Vizyon58 TV ekranlarindan ilginç bir protestoya imza atti. Yigit her hafta düzenli olarak gerçeklestirdigi programinin açilisini karanlik stüdyoya yapti. Yigit karanliktaki programina, “Bugün stüdyomuz karanlik ama Türk futbolu kadar karanlik degil. Biz stüdyomuzu Türk futbolunun aydinligi için kararttik. Biz bu stüdyoyu Türk futboluna aydinligin gelmesi için kararttik. Biz bu stüdyoyu daha seffaf bir Türk futbolu izin kararttik. Dört gün önce Sivas’ta Türk futbol tarihinde belki de bir ilk yasandi. Sivasspor’un attigi gol iptal edildi ve buna bir gerekçe gösterilemedi. Dört gündür Türk spor kamuoyu bu sorunun cevabini ariyor. Sivasspor’un golü neden iptal edildi? Hiç kimse buna bir cevap bulamiyor. Stüdyomuzdaki karanlik Türk futbolu kadar karanlik degildir” sözleriyle basladi.



Müge Anli’dan yardim istedi

Yigit ayrica programinda Müge Anli’ya seslenerek, golün neden iptal edildiginin bulunmasi için yardim istedi. Anli’ya seslenen Yigit, “Biz Vizyon58 televizyonu olarak, Sivaslilar olarak buradan program yapimcisi Müge Anli’ya bir çagrida bulunmak istiyoruz. Bu gol neden iptal edildi bunun bulunmasini istiyoruz. Çünkü kendisi bugüne kadar birçok faili meçhulü ortaya çikartti. Bu yönüyle isim yapti, bu yönüyle biliniyor. Zaman zaman emniyetin bile açiklamakta güçlük çektigi olaylari aydinliga kavusturuyor. Tek çare olarak tüm Sivaslilar olarak Müge Anli’dan bu esrarengiz olayin, nizami bu golün neden iptal edildigi bulmasini istiyoruz, rica ediyoruz” dedi.



Sazli sözlü protesto

Spor programindaki tepkiler bunlarla da bitmedi. Yigit programinda bölgenin sevilen asiklarindan Asik Kaptani’yi konuk etti. Kaptani programda sazinin teline vurup, “Futbolumuzu katleden hakemlerden davaciyiz” isimli türküsünü okudu.

Kaynak: İHA