Brezilya Pele'ye Veda Ediyor

82 yasinda yasamini yitiren Brezilyali futbol efsanesi Pele için Santos kentinde bulunan Vila Belmiro Stadyumu’nda cenaze töreni düzenlendi. Ziyarete açilan törende Pele’yi son kez görebilmek için sevenleri stadyuma akin etti.

Bir süredir kolon kanseri sebebiyle tedavi gören ve 29 Aralik’ta hayatini kaybeden efsane futbolcu Edson Arantes do Nascimento (Pele), son yolculuguna ugurlaniyor. Cenaze töreni, kariyerinin büyük bölümünün geçtigi Santos Stadyumu’nda düzenleniyor. 19 yil Santos formasi giyen, Brezilya ile 3 Dünya Kupasi kazanan ve New York Cosmos’da kariyerini noktalayan efsane futbolcu Pele’yi son kez görebilmek için sevenleri stadyuma akin etti.

Sabahin erken saatlerinden itibaren çok sayida taraftar Pele’nin cenazesini görmek ve efsane futbolcuya saygilarini sunmak adina stadyumun önünde uzun kuyruklar olusturdu. Pele’nin naasi yüzü açik sekilde Katolik inançlarina göre sergilendi. Pele’nin naasi ziyaret için 24 saat Santos Stadyumu’nda kalacak. Cenaze için Brezilya’ya giden FIFA Baskani Gianni Infantino, aile bireylerine taziyede bulundu.

Öte yandan Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu’nun da Brezilyali efsane futbolcu Pele için yapilacak cenaze törenine katilacagi bildirildi.

Kaynak: İHA