Aralik Ayinin En Çok Konusulanlari

Ajans Press’in 1-31 Aralik tarihleri arasinda en çok haber olan içerikleri çikardigi arastirmada, ilgili içeriklerde medyaya binlerce haber yansidi.



Medya takip kurumu Ajans Press, medyada en çok konusulan haber basliklarini çikardi. Ajans Press’in 1-31 Aralik tarihleri arasinda 15 bini askin gazete, dergi, TV kanallari ve internet haber sitelerinde en çok haber olan içerikleri çikardigi arastirmada, ilgili içeriklerde medyaya binlerce haber yansidi.

Aralik ayinin en çok konusulanlari su sekilde oldu;

6 yasinda evlendirilerek yillarca tecavüz ve siddete ugradigini belirten H.K.G Aralik ayinin en çok konusulanlari arasinda yer aldi. H.K.G’nin babasi Yusuf Ziya Gümüsel ve eski esi Kadir Istekli tutuklandi.

TBMM’de 2023 bütçe görüsmeleri sirasinda tansiyon yükseldi. AK Parti ve IYI Parti arasinda çikan kavgada, IYI Parti Trabzon milletvekili Hüseyin Örs yogun bakima kaldirildi.

IBB Baskani Ekrem Imamoglu, YSK üyelerine hakaretten 2 yil 7 ay hapis cezasi aldi.

20 Kasim-18 Aralik tarihleri arasinda Katar’da düzenlenen 2022 Fifa Dünya Kupasi sona erdi. Fransa’yi penaltilarla maglup eden Arjantin 36 yil sonra Dünya Kupasi sampiyonu oldu.

Demans hastaligi ile mücadele eden Pakize Suda yasamini yitirdi.

2023 yili asgari ücreti yüzde 54,66 zam ile 8 bin 506 TL olarak açiklandi.

Emeklilikte Yasa Takilanlar (EYT) için düzenleme çikti; 1999 öncesi ise baslayan vatandaslar herhangi bir yasa bakilmaksizin emekli olabilecekler.

Kanser tedavisi gören efsane futbolcu Pele, 82 yasinda hayatini kaybetti.

Konaklama vergisi yürürlüge giriyor. Buna göre, otel, tatil köyü, butik otel, apart, motel, pansiyon, özel konaklama tesisleri ile köy, dag-yayla evi ve kampinglerde kalan kisilerden yüzde 2 oraninda konaklama vergisi alinacak.

Antalya’nin Kumluca ve Finike ilçelerinde etkisini artiran yagmur, sel felaketini beraberinde getirdi. Her iki ilçede çok sayida ev ve is yerini su basti.

Kaynak: İHA