Riza Çalimbay Açiklamasi 'Sol Bek Almadan Ugur Çiftçi'yi Birakma Sansimiz Yok'

DG Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay, Galatasaray’a transferi gündemde olan Ugur Çiftçi hakkinda konustu. Çalimbay, “Sol bek almadan Ugur’u birakma sansimiz yok” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasinda Gaziantep FK ile karsilasacak olan Sivasspor, çalismalarina basladi.

Vali Lütfullah Bilgin Tesisleri’nde Teknik Direktör Riza Çalimbay yönetiminde gerçeklestirilen antrenman, yaklasik 1.5 saat sürdü. Kosu ile baslayan idman, isinma çalismalari ile devam etti. Riza Çalimbay da antrenman öncesi basin mensuplarinin sorularini yanitladi.

TECO Karacabey Belediyespor ile oynadiklari ve 3-0 galip gelerek çeyrek finale kaldiklari Ziraat Türkiye Kupasi mücadelesini degerlendiren Çalimbay, “Kupa maçi gayet iyi geçti. Rakibimizi çok ciddiye aldik. Gerçekten de çok iyi bir takim. Kendi liginde de gayet iyi durumda olan bir takim. Onun için maçin basindan sonuna kadar oyun disiplinimiz çok mükemmeldi. Net bir galibiyet aldik, iyi de futbol oynadik. Bundan sonra bütün amacimiz Antep maçindan puan ve puanlar almak. Ikinci yari Antep maçiyla basliyor. Tek düsüncemiz bu maç” seklinde konustu.



“1-2 transfer yapmaya çalisacagiz”

1 veya 2 transfer yapacaklarini söyleyen Çalimbay, takimdaki 3 forvetin 3’ünün de sakat olduguna vurgu yapti. Çalimbay, “Dünya Kupasi’nin arasinda çok iyi basladik. Kasimpasa’yla oynadik ve deplasmanda 3 puan aldik, geldik. Burada Galatasaray ile oynadik. Biraz sikintili bir maçti, gerçekten iyi oynadik. Konya maçi, oynadigimiz en zor maçlardan birisiydi. Oradan da puanla döndük. Kayseri maçinda çok eksiktik. Forvetlerimizin olmamasi dezavantaj oldu bizim için. Su ana kadar gayet iyi. Tabii ki ne kadar çabalasak da maalesef bazi seylerde sikinti yasiyoruz. Örnegin; kupa maçinda 3 forvetimiz vardi, 3’ü de sakatti. Antep maçina da eksik gidecegiz. Çünkü Karol ve Leke’nin gelme sansi yok. Mustafa da sakatliktan yeni çikti. Ne kadar, ne verecek onu da bilemiyoruz. Bu ara sikintiliyiz ama insallah en kisa sürede takviyelerimiz de yapildigi zaman alternatifimiz biraz daha olacak. Yönetim ugrasiyor, almaya çalisiyor. Devre arasinda transfer yapmak kolay degil, çok zor. Biz de ekip olarak her yeri arastirdik. Insallah 1-2 transfer yapmaya çalisacagiz” ifadelerini kullandi.

“Ben insanlari anlamiyorum”

’Galatasaray camiasi, yaptiginiz açiklamalara tepki gösteriyor. Neler söylemek istersiniz?’ seklindeki soruya Çalimbay, su cevabi verdi: “Ben insanlari anlamiyorum. Kötü de konusmak istemiyorum bunu yapanlara karsi. Bizim Galatasaray ile ne isimiz var? Galatasaray takimiyla biz mükemmel bir maç yaptik. Bu maçin Galatasaray ile bir alakasi yok ki. Sadece örnek verdigimiz zaman su takimla oynadik diyoruz. O kadar yani. Galatasaray ile ne alakasi var maçin? Galatasaray da yenmeye çalisti, biz de yenmeye çalistik. Ilk yari Galatasaray çok iyiydi, ikinci yari biz çok iyiydik. Mükemmel bir maç oldu. Benim en saygi duydugum takimlardan bir tanesi. Yine böyle abartiyorlar. Niye benim söylemedigim veyahut gereksiz seyleri konusuyorlar maalesef anlayamiyorum. Orada Galatasaray’in bir suçu yok ki. Hiç kimsenin bir suçu yok. Orada yapilan yanlis bize patladi. Yapacak bir sey yok. Benim orada en sevdigim insanlardan bir tanesi Okan Buruk ve baskan. Çok severim. Öyle saygisizlik yapar miyiz? Bizim Galatasaray’la yaptigimiz maç mükemmel bir lig maçiydi, yendiler bizi. Söyleyecek bir sey yok. Sadece bizim orada sayilmayan golümüz vardi o kadar. O da olsaydi belki 1 puan alirdik.”

“Yönetim de farkinda”

Transfer çalismalari ile ilgili ise Sivasspor Teknik Direktörü Çalimbay, söyle konustu:

“Yönetim de farkinda. Acil forvet lazim. Çünkü su anda tek Mustafa var. Onun da durumunu bilmiyoruz. Giden Saba’nin yerine bir oyuncu almamiz gerekiyor. Firsatimiz, imkanimiz olursa belki 1 oyuncu daha alabiliriz. Onun disinda fazla bir sey istemiyorum.”

“Ugur’u birakma sansimiz yok”

Galatasaray’in kadrosuna katmak istedigi Ugur Çiftçi’nin transferi hakkinda son durumu anlatan Riza Çalimbay, “Emre’nin adi geçti. Bizi istemeyeni zorla almamiz mümkün degil. Emre de hakli olarak Galatasaray takiminda oynuyor. Buradan bir yere gitmek istemeyebilir. 3 büyük takimdan bir tanesi. Onun için de bir sey diyemezsin oyuncuya ama sol bek almadan Ugur’u birakma sansimiz yok” cümlelerine yer verdi.

“Hedefimiz ikinci kez kupayi kazanmak”

Türkiye Kupasi’nda bu sene de hedeflerinin final oynamak oldugunu aktaran tecrübeli çalistirici, “Türkiye Kupasi’nda hedefimiz ikinci kez kupayi kazanmak. Ilk 8’e kaldiginiz zaman 3 maç sonra final oynuyorsunuz. Bu sefer baktiginizda büyük takimlarin hemen hemen hepsi var. Onun için de zor geçecek. Bu sene bütün takimlar çok iyi. Kolay olmayacak. Bizim için en önemli seylerden birisi mart ayinda oynayacagimiz Avrupa kupasi maçi. Onun için ligde biraz iyi gitmemiz gerekiyor. Ligde biraz iyi gidersek rahatlamis oluyoruz. Rahatça o maçlara çikabiliriz. Mart ayinca oynanacak maçi eger geçersek çok büyük seyler yapacagiz. Ondan sonra zaten 2-3 tane maçimiz kalacak. Onlari da iyi bir sekilde bitirirsek orada da sürpriz yapabiliriz. Beni tek korkutan sakatliklar” dedi.



“Onlar merak etmesinler”

Bir basin mensubunun, ’Son günlerde genç futbolculara sans vermediginiz üzerine haberler ortaya çikiyor’ seklindeki yorumuna Çalimbay, “Ben altyapidan yetismis bir insanim. Onlar merak etmesinler. Onlar tam böyle kivamina geldigi zaman, tam buraya alistigi zaman Emre olsun, Sinan olsun hepsini çikaracagiz. Hiçbir sorun yok. Emre de Sinan da Mehmet de Kagan da sans alacak. Yeter ki bize oyuncu getirsinler” cevabini verdi.

Kaynak: İHA