MKE Ankaragücü'nün Futbolculari Antalyali Ve Mujakic'e Yogun Ilgi

Kirikkale’de düzenlenen "spor olsun projesi" etkinliginde bir araya gelen yüzlerce çocuk, MKE Ankaragücü’nün yildiz futbolcusu Taylan Antalyali ile takim arkadasi Nihad Mujakic ve Teknik Direktör Ömer Erdogan’a yogun ilgi gösterdi. Yildiz futbolcu Antalyali ve Mujakic ile fotograf çekinmek isteyen çocuklar, adeta birbirleriyle yaristi.

Galatasaray’dan sezon basinda MKE Ankaragücü’ne kiralanan yildiz futbolcu Taylan Antalyali ile takim arkadasi Nihad Mujakic ve Teknik Direktör Ömer Erdogan, Kirikkale’de düzenlenen "spor olsun projesi" etkinligine katildi.

Bin 200 çocugun bir araya getirildigi etkinlikte, yildiz futbolcu Antalyali ve Mujakic’e ilgi yogundu. Tribünden sahaya inen çocuklar, fotograf çekinmek için adeta birbirleriyle yaristi.

Kirikkale Valiligi himayesinde, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü, Il Milli Egitim Müdürlügü ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafindan hazirlanan projenin tanitimi, 17 Agustos Spor Salonu’nda gerçeklestirildi.

Vali Bülent Tekbiyikoglu, MKE Ankaragücü Yönetim Kurulu Üyesi Levent Onuk, Teknik Direktör Ömer Erdogan ile futbolculardan Antalyali ve Mujakic’e plaket ve çiçek takdim etti. Gösteri maçinin baslama vurusunu da Tekbiyikoglu ile Antalyali ve Mujakic yapti.

Vali Bülent Tekbiyikoglu, gazetecilere yaptigi açiklamada, gelecegin büyük Türkiye’sinde daha saglikli nesiller yetistirmek adina "spor olsun" projesini hayata geçirdiklerini belirtti.



"Internet ve bilgisayar bagimliligi gibi mefhumlar ortaya çikti"

Kötü aliskanliklar ve bagimliligin dünya gündeminde oldugunu anlatan Tekbiyikoglu, "Iste bir internet bagimliligi, bir bilgisayar bagimliligi gibi mefhumlar ortaya çikti. Daha baska zararli kötü aliskanliklar da dünyanin gündeminde. Gelecegin büyük Türkiye’sinde daha saglikli nesiller yetistirmek adina daha saglikli zihinler, daha saglikli bedenler yetistirmek adina sunu her zaman söylüyorum; zamanimiz öyle bir zaman ki hangi millet evladina sahip çikarsa gelecegin dünyasina daha büyük söz sahibi olacak" dedi.



"Ankaragücü’nün de önemli destegini aldik"

Bin 200 çocuga spor malzemesi imkani sagladiklarini ifade eden Tekbiyikoglu, "Bugün burada bin 200 tane çocugumuza, genç sporcumuza, yeni sporcumuza malzeme imkani sagladik. Onlari antrenörlerimize ve spor kulüplerimize milli egitimimizle beraber okullarimizla beraber emanet ettik. Bu münasebetle Ankaragücü’nün de önemli destegini aldik. Baskanimiza buradan bir degerli büyügünü kaybetti, bassagligi diliyoruz. Ama baskan yardimcimiz Levent bey burada. Teknik direktörümüz Ömer bey burada. 2 tane yildiz futbolcumuz var. Taylan ve Nihat Mujakic, onlara ev sahipligi yaptik. Bayram havasinda bir program oldu" diye konustu.



"Gerçekten çok piril piril gençlere ülke olarak sahibiz"

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Ömer Erdogan da, Türkiye için gençlerin çok önemli oldugunu belirterek, "Bizim gelecek neslimiz gerçekten çok degerli, çok önemli ülkemiz için. Benim ricam aileleri özellikle bütün gençlerimizi spora yönlendirelim, kötü aliskanliklardan uzak tutalim. Hem okul egitimini yaparken ayni zamanda da spora yönlendirip onlarin hem saglikli büyümesini hem de tehlikelerden uzak kalmasina yardimci olalim. Gerçekten çok piril piril gençlere ülke olarak sahibiz ve bunlarin arasindan insallah ülkeye her bransta hizmet edecek gençlerimiz çikacagini çok cani gönülden inaniyorum" ifadesini kullandi.

"Sayin valim burada örnek bir davranisla bu gençlere yol açti"

Gençlere güvenilmesi ve imkanlarin sunulmasi gerektigini vurgulayan Erdogan, "Yeter ki biz bu gençlerimize inanalim, güvenelim ve imkanlari sunalim. Sayin valim burada örnek bir davranisla bu gençlere yol açti. Insallah insallah gençlerimizde dedigim gibi bu yoldan faydalanir. Ülkemiz için hem hayirli evlatlar olurlar hem de ülkemizin gelecegi adina da bizi çok daha ileriye tasiyan nesiller olurlar" seklinde konustu.

"Spor olsun projesi" çerçevesinde düzenlenecek futbol söleni ile 8-13 yas arasindaki bin 200 çocuk bir araya getirildi.

Proje ile özellikle dezavantajli çocuklarin tespit edilmesi, bagimliliga karsi korunmasi, kulüplerin altyapisina sporcu kazandirilmasi amaçlaniyor.

Toplamda 20 kulübün katildigi 60 takimdan bin 200 ögrencinin faydalanacagi projede, sportif faaliyetlerin yani sira çocuklara, Il Müftülügü tarafindan degerler egitimi, Il Saglik Müdürlügü tarafindan da ilk yardim egitimleri düzenlenecek. Ayrica, valilik tarafindan uyusturucuyla mücadelede hayata geçirilen UMUT projesi çerçevesinde olan çocuklarda bu projeden faydalanacak.

Kaynak: İHA