Jorge Jesus Açiklamasi 'Bu Turnuvada Final Oynamak Istiyoruz'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Ziraat Türkiye Kupasi’nda final oynamak istediklerini ifade etti. Jesus, transferde ise savunmaya takviye yapacaklarini dile getirdi.

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupasi Son 16 Turu’nda sahasinda karsilastigi Çaykur Rizespor’u 2-1’lik skorla maglup ederek, çeyrek finale yükseldi. Müsabakanin ardindan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Ziraat Türkiye Kupasi’nda final oynamak istediklerini söyleyen Jesus, “Bugün hedefimiz olan çeyrek finali elde ettik. Bu turnuvada final oynamak istiyoruz. Bugünkü maçi kazanmak önemliydi. Rakibimizin Adana Demirspor ile oynadigi maç bizim için uyariydi. Onlari 4 golle elemislerdi. Rakibin degerini biliyorduk sonuna kadar savastilar. Gol bulana kadar kalemize sutlari yoktu. Irfan’in kalesine gelen ilk top gol oldu. Rakip golü sut atmadan bulmus oldu. Ilk yarida oyunu çözebilirdik. Rakip iyi savundu daha fazla gol atmamiza izin vermedi. Nerdeyse 90 dakika boyunca savundu ve kontra ataklarla sans bulmayi denedi. Futbol bu önemli olan golü bulmaniz. Maç sonunda istedigimizi aldik” seklinde konustu.



“Çaykur Rizespor 99 dakika boyunca iyi savundu”

Çaykur Rizespor’un iyi bir savunma sergiledigini belirten Jesus, “Galatasaray maçini çikarirsak oynadigimiz diger maçlarda ayni performansi sergiledigimizi düsünüyorum. Rakiplerimiz de bizi izliyorlar. Iyi organize olabiliyorlar. Fakat tek basiniza oynamiyorsunuz rakibin de belli degeri olabiliyor. Onlar da oyunu inceleyip bizi engelleyecek yöntem buluyorlar. Onlar da defansif olarak iyilerdi. 99 dakika iyi savundular. Onlarin teknik direktörü yapmasi gerekeni biliyordu. Her takim maç içinde üstünlük kuramadigi zaman olabilir. Onlar da bizleri inceleyip ona göre planlar kuruyorlar” ifadelerini kullandi.

“Transfer yapmayi düsündügümüz bir pozisyon daha var”

Jesus, transfer ile ilgili yöneltilen soruya ise su yaniti verdi:

“Transfer döneleri geldiginde her takim belli ayarlar yapmak ister. Takimdan ayrilanlar katilanlar olabilir. Bu dönemde her takimin imkani olabiliyor. Biz de transferde Samet’i kadromuza kattik. Gelir gelmez oynadi. Her oyuncu gibi ögrenecegi seyler var. Teknik kalitesi var. Transfer penceresi açik. Takim için en iyisini yapmaya çalisacagiz. Isim veremeyiz. Biz de bilmiyoruz. Imkanimiz var. Transfer yapmayi düsündügümüz pozisyonlar var. Bakalim istedigimiz gibi bir isim bulabilecekmiyiz.”

“Savunma hattini iyilestirmeyi düsünüyoruz”

Transfer takviyesinin savunma bölgesine yapilacagini aktaran Jorge Jesus, “Batshuayi ve Valencia yaklasik 30 gol atti. Ofansif olarak güçlüyüz. Minimum 2 gol atiyoruz. Ofansif olarak olusturuyoruz, güçlüyüz. Transferde iyilestirmeyi düsündügümüz pozisyon savunma hattimiz. Öndeki oyuncularimin performansindan memnunum. Pedro, bildiginiz gibi sakatlik yasadi. Serdar Dursun da süre almadi ama bu 3 oyuncu çok gol atti. Bugün de sonucu Valencia belirledi. Onun maçi alma gibi bir özelligi var. Maçin sonunda gol atacagini hissediyorum. Maç içinde gol atacagi hissiyatini verir. Valencia da o hissi vermiyor ama golü atabiliyor” diye konustu.

Kaynak: İHA