Genç Güresçiler Aydin'i Temsil Etmek Için Mindere Çikti

Aydin’da gerçeklestirilen Okullar Arasi Gençler Kiz-Erkek Güres Il Birinciligi Müsabakalari finali tamamlandi, turnuvada dereceye giren isimler Konya’da düzenlenecek sampiyonada Aydin’i temsil etmeye hak kazandi.



Aydin Gençlik ve Spor Il Müdürlügü koordinesinde sporun tabana yayilmasi amaciyla düzenlenen okullar arasi turnuvalar hiz kesmiyor. Bu çerçevede Mimar Sinan Spor Salonu’nda gerçeklestirilen Okullar Arasi Gençler Kiz-Erkek Güres Il Birinciligi Müsabakalari düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. Oynanan müsabakalarda genç sporcular, birincilik için birbirleriyle yaristi. Büyük mücadeleye sahne olan karsilasmalar sonucunda kiz ve erkek kategorilerinde Aydin Il Birincileri belli oldu. Turnuvada 44’ü askin sporcu minderde mücadele ederken serbest kategoride kizlar ve erkekler karsilasmalarinda yapilan müsabakalara sporseverler yogun ilgi gösterdi.

Müsabakalar sonunda dereceye giren sporcular Aydin Il Birincisi olurken, 10-12 Mart 2023 tarihlerinde Konya’da yapilacak olan grup müsabakalarinda da Aydin’i temsil etmeye hak kazandi.

3 gün süren müsabakalarin Kiz Serbest Stil kategorisi 36-40 kilogramda Aynur Deniz, 43 kilogramda Zeynep Özden, 46 kilogramda Eylül Ediz, 49 kilogramda Sude Özdemir, 53 kilogramda Aysel Bozkurt, 57 kilogramda Sükriye Tezcel, 61 kilogramda Yaren Yasemin Bakar, 65 kilogramda Aysegül Çam, 69 kilogramda Iremnaz Kavak, 69-73 kilogramda Hasret Atli birinci oldu. Erkek Serbest Stil kategorisi 48 kilogramda Nurullah Dirik, 51 kilogramda Harun Sari, 60 kilogramda Yusuf Çelik, 65 kilogramda Mehmet Uysal, 71 kilogramda Rasim Efe Esen, 80 kilogramda Zeki Akkus, 92 kilogramda Abdullah Said Cansu, 92-100 kilogramda ise Davut Çakir birinci oldu.

Dereceye giren sporculara madalya ve basari belgeleri düzenlenen ödül töreni ile takdim edildi. Aydin Gençlik ve Spor Il Müdürü Cenap Fillikçioglu, müsabakalarda emegi geçenlere tesekkür ederek dereceye giren ögrencileri tebrik etti.

Kaynak: İHA