Van Gölü'nde Seyrine Doyumsuz Gün Batimi

Türkiye’nin en büyük gölü olan Van Gölü’nde yasanan gün batimi, seyrine doyumsuz görüntüler olusturuyor.

Gün batiminin en güzel izlendigi yerlerden biri olan Van Gölü’ne kiyilari bulunan Bitlis’in Ahlat ilçesindeki sahillerde, günes kente her veda ettiginde ortaya doyumsuz manzaralar çikiyor. Türkiye’nin en büyük, sodali özelligi ile de dünyanin en büyük gölü olan Van Gölü’ne kiyisi bulunan Ahlat ilçesinde seyrine doyumsuz gün batimi görüntüleri ortaya çikiyor.

Van Gölü üzerinde, aksam saatlerinde günesin ufuk noktasina yaklasmasi ile olusan kizillik göz alici bir renge bürünürken Ilçenin sahilinde bulunan eski ve yeni iskeleye inen vatandaslar olusan manzarayi hem izlemenin keyfini yasiyor hem de ortaya çikan güzel görüntüyü cep telefonlariyla kaydediyor.

Arkadaslari ile birlikte sahildeki eski iskelede gün batiminin olusturdugu güzel görüntüyü izleyen ve fotograflayan Ahmet Yamli, “Ahlat’ta Van Gölü’nün kiyisinda iskeledeyiz su anda. Hem eski iskele hem de yeni iskele gün batimini izlemek için gerçekten çok güzel bir yer. Bizde bu saatte gün batimini izlemek ve fotograflamak için buraya geldik. Gerçekten bu güzelligin herkes tarafindan görülmesi gerekiyor. Bizde herkesi bu güzelligi görmek için buraya davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA