Konyaalti Avrupa'da Çeyrek Finalde

Konyaalti Belediye SK, ilk maçta berabere kaldigi Benfica’yi deplasmanda maglup ederek EHF Avrupa Kupasi’nda çeyrek finale yükseldi.

Konyaalti’nin Mavi Kelebekleri Avrupa yürüyüsünü sürdürüyor. Antalya’yi Avrupa’da temsil eden tek takim olma özelligi tasiyan Konyaalti Belediye SK Kadin Hentbol Takimi, ilk maçta evinde berabere kaldigi Portekiz temsilcisi Benfica’yi deplasmanda 32-33 skorla maglup ederek EHF Avrupa Kupasi’nda çeyrek finale yükselen taraf oldu. Ilk yarisini 18-16 skorla geride kapattigi karsilasmanin ikinci yarisinda bir ara 4 sayi farkla geriye düsen Mavi Kelebekler, büyük bir mücadele örnegi göstererek skoru dengelemesini bildi.

“Kupayi alacagimiza inaniyorum”

Maçin son bölümlerinde öne geçen Konyaalti, rakibinin tekrar skoru dengelemesine izin vermedi ve karsilasmadan tek sayi farkla galip ayrilarak son 8 takim arasina adini yazdiran taraf oldu. Turnuvanin en güçlü takimlarindan bir tanesini eleyerek çeyrek finale kaldiklarini ifade eden Konyaalti Belediye Baskani Semih Esen, ‘’Her iki maçta da çok iyi mücadele ederek çeyrek finale adini yazdiran takimimizi kutluyorum. Mavi Kelebekler’imizin bu kupayi Antalya’ya getireceklerine inaniyorum’’ seklinde konustu.

Kaynak: İHA