Yeni Malatyaspor-Bodrumspor Maçinin Ardindan

Spor Toto 1. Lig’in 20. haftasinda Yeni Malatyaspor, Bodrumspor’a 3-1 maglup oldu. Maçin ardindan her iki takimin teknik direktörleri açiklamalarda bulundu.

Yeni Malatyaspor’da ilk maçina maglubiyetle baslayan Teknik Direktör Yilmaz Vural, karsilasma sonrasi basin mensuplarinin sorularini yanitladi. Oyunun geneline baktiklarinda 5 gol pozisyonu bulan Bodrumspor’un 3 gol kaydettigini hatirlatan Vural, bireysel hatalarindan dolayi maglup olduklarini söyledi.

Ikinci yariya baslarken Yakup’un kaçirdigi mutlak gol pozisyonunun da maçin önemli anlarindan biri oldugunu ifade eden Vural, “Bakildiginda çok ciddi pozisyonlarimiz vardi karsilasmada. Baskili oynuyoruz, oynanan oyundan memnunum. 76. dakikada yedigimiz gol hakikaten takimin gardini düsürmedi ama tabii iyi oynuyorduk, pozisyonlari sonuçlandirabilseydik. 3-1 biten maçta kime ne anlatacaksiniz. Maalesef futbol yalnizca iyi oynayanlarin kazandigi bir oyun degil. Ben maç bittikten sonra çocuklarla görüstüm, daha bizim kaybetme hakkimiz var. Yalnizca 10 maç kazanmak zorundayiz” dedi.

Kazanmayi çok istedikleri bir maçtan maglubiyet ile ayrildiklari için üzgün olduklarini belirten Vural, bundan sonrasi için de ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini söyledi.

Kazanmak adina ne yapilmasi gerekiyorsa bunun için mücadele edeceklerini kaydeden Vural, “Biz de ilk defa ciddi bir maçta oyunculari görmüs olduk. Yaptigimiz oyuncu seçimlerini gördük. Bu maçta da oyunculari bir tik daha tanimis olduk. Bundan sonra oyuncu seçimi, maçtaki performanslari ve 14 futbolcuyu daha iyi degerlendirebilecegiz” seklinde konustu.

TFF’nin 3 puan silme cezasina yapilan itirazlarinin da sürdügünü ve bunla ilgili gelecek cevabi da merakla beklediklerini belirten Vural, takim olarak mutlaka 10 maç kazanarak 40 puanin üstünde kalmalari için mücadele edeceklerini söyledi.



Bodrumspor cephesi

Bodrumspor Teknik Direktörü Ismet Tasdemir, karsilasma sonrasi yaptigi degerlendirmede Malatya deplasmanindan 3 puanla döndükleri için mutlu olduklarini söyledi.



Her maçin oldugu gibi bu maçinda kendileri için zor ve önemli bir maç oldugunu belirten Tasdemir, “Yeni hocasi gelmis bir takimdi, bunun yeni bir hava katacagini biliyorduk öyle de oldu. Ilk yari golü bulduk, bundan sonraki süreçte oynanan oyundan hiç memnun degilim, inanilmaz pas hatalari yaptik” dedi.

Karsilasmada oyuncularinin topu fazla kendilerinde tutamadiklarini da ifade eden Tasdemir, “Topun bizde birazcik kalmasi maçi çok erken kapatabilmemizi saglayabilirdi, maalesef onu yapamadik. Dolayisiyla golü bulduktan sonra devre bitene kadar oynanan oyundan hiç memnun degilim. Ikinci yari basinda çok net bir gol pozisyonu verdik ama bundan sonra tüm ipleri elimize aldigimizi düsünüyorum. Dogru geçislerle skoru da bulduk. Önemli bir maç ve deplasmandi. Kazandigimiz için çok mutluyum” diye konustu.

Kaynak: İHA