Recep Uçar Açiklamasi 'Transfer Ihtiyacimiz Var'

Ümraniyespor Teknik Direktörü Recep Uçar, Istanbulspor maçi sonrasi yaptigi açiklamada transfere ihtiyaci olduklarini söyledi.

Ümraniyespor, Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasinda sahasinda karsilastigi Istanbulspor’a 2-0’lik skorla maglup oldu. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Ümraniyespor Teknik Direktörü Recep Uçar, “Puan tablosunun en altinda olan iki takimda biri olarak amacimiz yenip düsme hattindan en üstünde yer alabilmekti. Iyi hazirlandigimiz bir maç. Içinde farkli hikayeleri olan bir maç oldu. Son 3 haftaya baktigimizda 7 puan ile buraya geldik. Ilk 30 dakika farkli 30 - 45 arasi ayri hikaye 45’ten sonrasi ise apayri hikayesi olan maç. Ilk 30 dakikada penalti bulup kaçiran, her türlü gol arayan oyunu domine eden ilk topun kalemize 30’da geldigi ve gol oldugu bir maç. Sonrasinda yine yüklendigimiz 45’te korner geçisinde verdigimiz pozisyonlar maalesef 2-0 içeri girdigimiz maç. Ikinci yari bazi degisiklikler yaparak oyun planinda degisiklik ile basladigimiz oyun. Ürettigimiz pozisyonlar var ama rakibin de savunmadan kontralarla buldugu pozisyonlar var. Istemesek de oyun olarak hak etmesek de kaybettigimiz bir maç. Bizim adimiza ilk yarinin son maçiydi” seklinde konustu.



“Protestolarin takima hiçbir katkisi yok”

Recep Uçar, Ümraniyespor taraftarina sitemde bulunarak, “Maç disinda farkli bir seye deginmek gerekirse ülkenin birçok alanda yol almasi lazim. Biri de futbol. Ümraniyespor tarihinde ilk kez Süper Lig’de yer alan bir takim. Iyi baslangiç yapamadik. Birakin ikinci yari gol bulmayi 3-4 gol atabilecegimiz ortam vardi. Insanlari biraz cehaletten biraz duygu kontrol edememesinden takimi içeri ugurlarken yapmis oldugu protestolar ‘formalari çikarin adam gibi oynayin’ söylemlerinin hiçbir katkisi olmuyor. Takimlar, teknik direktörler elestirilecek ama en azindan 90 dakikasina kadar destek verin sonrasinda kaybedersek protesto olacaksa basimizin üzerinde. Bunu sadece kendi seyircim için söylemiyorum. Buralari düzeltmemiz lazim” diye konustu.



“Transfer ihtiyacimiz var”

Transfer ile ilgili yöneltilen soruya Recep Uçar, su yaniti verdi:

“Transfer kolay degil. Transfer ihtiyaci var. Ümraniyespor’u yasatmak için ugrasiyoruz. Çok büyük bütçelerle transfer yapip kümede kalsa bile büyük borçlarla yasatmak kolay degil. Dogru oldugunu düsünmüyorum. Kendi gelirlerimiz neticesinde takim kurup oynadigimiz en iyi oyunu oynamaya çalisiyoruz.”

Uçar, ikinci yarida kaleci Sekan Kirintili’yi oyundan alip, Orkun Özdemir’i oyuna dahil etmesinin ise teknik bir karar oldugunu söyledi.

Kaynak: İHA