Nasser Al Attiyah, 5. Dakar Ralli Zaferini Kazandi

Dünyanin en zorlu motor sporlari organizasyonu olarak kabul edilen Dakar Rallisi’nde son etap bugün tamamlanirken, Nasser Al Attiyah 5. Dakar Ralli zaferini elde etti.

Motor sporlari dünyasinda sporcularin sinirlarini en çok zorladigi organizasyonlardan biri olan Dakar Rallisi bugün yapilan 14’üncü etapla son buldu. Geçen senenin sampiyonu Nasser Al Attiyah, iki hafta boyunca neredeyse hiç hata yapmayarak iyi bir performans ortaya koydu. En yakin takipçisi Sebastien Loeb üst üste 6 yaris galibiyeti kazansa da en iyi süreyi yakalayan Nasser Al Attiyah’i geçemedi. 14’üncü etabin sonunda da hata yapmayan Nasser Al Attiyah 5. kez Dakar Ralli sampiyonu olmayi basardi.

“Bu zafer kolay gelmedi”

Sampiyon Al Attiyah etap sonrasinda, “Tekrardan Dakar Ralli’yi kazandigim için ve son Dakar Ralli sampiyonu unvanini elimde tuttugum için gerçekten çok mutluyum. Söylemem gerekiyor ki bu sene Dakar Ralli çok zorlayiciydi. Etaplar gerçekten çok zordu. Hava sartlari herkesi zorladi. Mathieu’a, takim arkadaslarima ve beni her zaman destekleyen insanlara tesekkür ediyorum. Bu zafer sadece benim için degil tüm ekibim ve bizi destekleyen herkes için. Bu zaferi elde etmek gerçekten de hiç kolay olmadi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA