Mustafa Dalci Açiklamasi 'Ilk Yari Etkili Oyunumuzu Ikinci Yari Sahaya Yansitamadik'

Gençlerbirligi Teknik Direktörü Mustafa Dalci, 2-1 kaybettikleri Altinordu maçinin ardindan üzgün olduklarini ifade ederek, “Ilk yari oyuna iyi basladik. Iyi pozisyonlar yakaladik, maçi koparabilirdik ama yakaladigimiz pozisyonlari degerlendiremedik. Bu kalitede böyle goller yenmemesi gerekiyordu” seklinde konustu.

Spor Toto 1. Lig’in 20. haftasinda Altinordu’ya konuk olan Gençlerbirligi, rakibine 2-1 maglup oldu. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Gençlerbirligi Teknik Direktörü Mustafa Dalci, “Ilk yari oyuna iyi basladik. Iyi pozisyonlar yakaladik, maçi koparabilirdik. Yakaladigimiz pozisyonlari degerlendiremedik. Ikinci yarida ilk yari oldugumuz gibi etkili olamadik. 2-1 geri düstükten sonra tüm risklerimizi alarak degisiklik yaptik. Bizim takimin kalitesindeki bir takimin bu tarz golleri yememesi gerekiyordu. 90 artida Mete Kaan’in pozisyonunu özellikle çok merak ediyorum, yayinci kurulus bu pozisyonun neden tekrarini göstermedi, kafamda bir sürü soru isareti düsünüyorum. Benim gibi maçi seyreden sporseverler de muhtemelen o pozisyonu merak etmislerdir. Ilk yarida attigimiz 2. gol ofsayt nedeniyle iptal edildi. Bunun karari 3,5-4 dakika sürdü. Bakildi ve ofsayt olduguna karar verildi.

90 artida bizim pozisyonumuz neden 3-4 saniyede karar verildi, hakem bir an önce maçi bitirmek adina böyle bir eylemde bulundu gerçekten merak ediyorum. VAR neden var, bu tarz pozisyonlarda incelenmesi gerekiyor, tekrarina bakilmasi gerekiyor. Önümüzdeki maçlara bakacagiz. Maglup oldugumuz için çok üzgünüz” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA