Manchester United Zirve Takibini Sürdürüyor

Son olarak Manchester City’i maglup eden Manchester United’da bu sezon isler yoluna gidiyor. Ingiliz ekibi, bu sezon mücadele ettigi dört kulvarda da yoluna devam eden tek Ingiliz konumunda bulunuyor.

Premier Lig’in 20. haftasinda Manchester United evinde mücadele ettigi Manchester City’i 1-0 geriden gelerek 2-1 maglup ederek üst üste 5. galibiyetini aldi ve zirve takibini sürdürdü. Geçtigimiz sezona göre bu sezon daha iyi durumda olan Manchester United, Premier Lig, Ingiltere Lig Kupasi, FA Cup ve UEFA Avrupa Ligi olmak üzere dört kulvarda devam eden tek Ingiliz takimi konumunda yer aliyor.

Teknik Direktör Erik ten Hag’in ögrencileri, Premier Lig’de oynadigi 18 maçta 12 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 maglubiyet sonucunda topladigi 38 puanla üçüncü sirada bulunuyor.

UEFA Avrupa Ligi’nde dev eslesme

Manchester United, 2022-2023 sezonunda UEFA Avrupa Ligi’nde E Grubu’nda Real Sociedad, FC Sheriff ve Omonia ile mücadele etti. Ingiliz ekibi 5 galibiyet, 1 maglubiyetle lider Real Sociedad’in ardindan 15 puan ve averajla grubu ikinci sirada tamamladi. Manchester takimi, grup maçlarinda 10 gol atarken, kalesinde 3 gol gördü. Manchester United, son 16 turunda Barcelona ile eslesti. Turun ilk maçi 16 Subat’ta Camp Nou’da, rövansi ise 23 Subat’ta Old Trafford’da oynanacak.

Ingiltere Lig Kupasi’nda dolu dizgin

Manchester United, Ingiltere Lig Kupasi’na 3. turdan dahil oldu. Aston Villa ile eslesen Erik ten Hag’in ögrencileri, 4-2’lik skorla tur atlayan taraf oldu. Son 16 turunda Burnley’i 2-0, çeyrek finalde de Charlton’i 3-0 ile geçen Kirmizililar, yari finalde Nottingham Forest ile karsilasacak.

FA Cup’a da 3. turdan baslayan Manchester United, Everton’i 3-1 maglup etti ve 4. turda Reading ile eslesti.

Kaynak: İHA