Fatih Tekke Açiklamasi 'Ümraniyespor Golü Bulsaydi Belki De Dagilacaktik'

Istanbulspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, 2-0 kazandiklari Ümraniyespor maçi ile ilgili “Ümraniyespor golü bulmus olsaydi belki dagilacaktik. Penalti kirilma noktasiydi” dedi.

Istanbulspor, Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasinda deplasmanda karsilastigi Ümraniyespor’u 2-0 maglup etti. Müsabakanin ardindan Istanbulspor Teknik Direktörü Fatih Tekke basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Tekke, Ümraniyespor’un kaçirdigi penaltinin müsabakada dönüm noktasi oldugunun altini çizerek, “Oyunun ilk bölümü benim bekledigim bir performans olmadi. Bana göre Ümraniyespor’un penaltisi gol olmus olsa lehine dönebilirdi ama kalecimizin performansi burada önemli. Oyuncularimin ilk bölümden sonraki oyunda etkinlik göstermeleri önemliydi. Bekledigim bir oyundu. Hizli hücumlarla rakibi öyle analiz etmistik. Her maç böyle oynamamiz mümkün degil. Ayrilan ve yeni katilan oyuncular var. Katmaya çalistigimiz oyuncularin profili sebebiyle kendi oyunumuzdan bir süreligine vazgeçmis gibiyiz. Puan ve puanlara ihtiyacimiz vardi. Oyuncularimin ciddi mücadelesi vardi. Ümraniyespor golü bulmus olsaydi belki dagilacaktik. Penalti kirilma noktasiydi” seklinde konustu.



“Ethemi’ye özel parantez açmak lazim”

Karsilasmada 1 gol 1 asistlik performans ile galibiyette önemli rol oynayan Ethemi ile ilgili degerlendirmelerde bulunan Fatih Tekke, “Ethemi’ye özel parantez açmak lazim. Bizim dönemimizde transfer etmistik. Çok kaliteli, yetenekli ve fark olusturuyor. Dikkatle takip edilmesi gereken oyuncu. Topalli, potansiyelli ama istedigim seviyede degil. Duhan var bu maç çok iyi oynamamis olsa da potansiyelli. Melih vardi gitti. Potansiyelli oyuncularimiz var. Bizim takimda süreye ihtiyaci olan çok oyuncu var. Hazir olarak çok iyi diyebilecegim Ethemi var diyebilirim, umarim sakatlanmaz” ifadelerini kullandi.

“Eze hazir olmamasina ragmen katki verdi”

Yeni transferi Eze ile ilgili de konusan deneyimli teknik direktör, “Eze ilk maça göre hazir olmamasina ragmen katki verdi. Çok daha fazla perofrmans bekliyoruz. Bizi dinlerse bu ailenin içinde her zaman yeri var. Fiziksel ve zihinsel olarak hazir olmali” açiklamasini yapti.

Kaynak: İHA