2023 Dakar Rallisi'nde Motosiklette Sampiyon Kevin Benavides

Dünyanin en zorlu motor sporlari organizasyonu olarak kabul edilen Dakar Rallisi’nde Kevin Benavides, 12 saniye farkla basladigi 14. etabin sonunda sampiyonlugunu elde etti.

Motor sporlari dünyasinda sporcularin sinirlarini en çok zorladigi organizasyonlardan biri olan Dakar Rallisi’nin son etabi bugün tamamlaniyor. Ilk günden beri liderligin el degistirdigi motosiklet kategorisinde sampiyonluk yarisi son güne kaldi. Toby Price 12 saniye farkla güne birinci sirada baslarken, Kevin Benavides ikinci sirada basladi.

Hofuf-Dammam arasinda yapilan 14. etapta hata yapmayan Kevin Benavides kisa bir süre sonra Price’i yakalamayi basardi. Etabin sonunda takim arkadasi Price ile arasina 55 saniye koymayi basaran Kevin Benavides, 2023 Dakar Ralli sampiyonlugunu ilan etti. Benavides, bu galibiyetiyle ikinci kez Dakar Ralli kazanmis oldu.

Benavides etabin ardindan, “Benim için harika bir gündü ve pozisyonu düsünmedim. Sadece motosikletin akisina biraktim. Iki farkli marka ile kazanan ilk kisiyim ve bu büyük bir basari. Bunun için çok çalistim ve emegi geçen herkese tesekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA