Senol Günes Açiklamasi 'Talihsiz Gol, Bizi Oyundan Düsürmedi'

Besiktas Teknik Direktörü Senol Günes, Konyaspor karsisinda maçin basinda yedikleri talihsiz golün takimi oyundan düsürmedigini belirterek, "Oyun olarak sikintimiz olmadi ama daha fazla pozisyon üretmemiz gerekirdi" dedi.

Besiktas Teknik Direktörü Senol Günes, Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasinda deplasmanda Konyaspor’u 2-1 maglup ettikleri maçin ardindan basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Konyaspor’un son zamanlarda maç kazanamadigini ancak yenilmedigini ve deplasmanda aldiklari bu galibiyetin sevindirici oldugunu söyleyen Günes, "Galibiyet iki tarafa da gelebilirdi. Bütün oyuncularimi tebrik ediyorum. Iki tarafin da kazanmaya ihtiyaci vardi. Oyun basinda yedigimiz talihsiz gol, bizi oyundan düsürmedi. Bu güzel bir sey. Ilk basta biraz demoralize oldular ama sonra toparladilar. Oyun olarak sikintimiz olmadi ama daha fazla pozisyon üretmemiz gerekirdi. Yavas oynadik, onun disinda eksik, deplasmanda maç kazanamayan bir takim olarak ikinci yari git gele cevap verdik ve son dakikalarda önde baski yaparak gol attik, maçi kazandik. Takimin artilari fazlaydi. Konyaspor’a göre daha üstündük. Yine de eksiklerimiz var. Moral açisindan kazanmaya çok ihtiyacimiz vardi. Sonuna kadar arkadaslarimiz bunu yapti. Bir arkadasin hatasini bu gayretle digerleri kapatmis oldu. Takim olmak için buna ihtiyaç var" dedi.

Skora etki eden, sonradan oyuna giren oyuncularin performansindan mutlu oldugunu kaydeden deneyimli çalistirici, "Daha iyi oynayan ve kazanan bir takima dönüstürürüz. Geriye bakmadan simdi ileri bakarak çarsamba günü maça hazirlanacagiz. Oyuncularimi tebrik ediyorum. Konyaspor’a da basarilar diliyorum" seklinde konustu.



"Gidecek, gelecek konusunda hiçbir sey yok"

Senol Günes, transfer konusunda gelen soruya ise, "Bir defa su bulundugumuz durumdan, daha iyi bir yere gitmemiz lazim. Ben bunu söylerken oyunculara da söylüyorum. Birebir üstün olacaksiniz. Iyi bir takimiz, iyi bir oyuncularimiz var ve 11’e 11 üstün olacagiz. Bunu bütün parametrelere bakinca görürsünüz zaten. Oyunda üstünlügümüz var ama hatalarimiz da var. Pas hatalarimiz da var. Bazen uzun toplari gereksiz atmamiz var. Top kaybinda dönen pozisyonlar var. Tercih hatalarimiz da var ama iyi islerimiz de var. Bütün bunlari düzeltmek mutlaka zaman alacak. Bir de oyuncu degisiklikleri yapiyoruz. Maçi kim oynarsa oynasin maça katki yapmasi zaman aliyor. Rakibi kendi sahasinda hapsedip daha fazla pozisyon üreten rakibe daha az pozisyon veren takimi ben de hayal ediyorum ama bugün iste özellikle böyle maç kazanmanin onlara moral ve güven artisi olacagini düsünüyorum. Bu dönemleri astigimizda bir de buna bagli olarak giden gelen oyuncular kesinlestirdigimiz zaman o zaman takim olur. Gidecek, gelecek konusunda hiçbir sey yok. Bunlar son gün karar verilir ama ihtimalleri vardi. Weghorst bunlardan biriydi. Gitti, kendisine basarilar diliyoruz. Sartlar onu getirdi. Simdi ellerimizdekini degerlendirecegiz. Onlara da takviye orada veya baska mevkide, kulübün ekonomik gücüne takimin ihtiyacina göre degerlendirecegiz. Bunlari zaten disarda konusmadim ama herkes bildigini yaziyor. Hiçbir oyuncuyla ilgili kararim yok. Simdi elimde olan oyunculari sahaya sürdüm. Yarin ne gelisme olur onu bilmiyorum. Oynayan da gidebilir, oynamayan da gidebilir. Ona bakacagiz. Ben su an çarsamba günü oynayacagimiz maça bakacagim. Su an oyuncularimiz sezon basindan beri en iyi seviyede kullanmak istiyoruz. Henüz o seviyeye gelmedik" ifadelerini kullandi.

"Besiktas’in aldigi puan yeterli degil"

Günes mevcut puan durumuyla alakali olarak yaptigi açiklamada, "Benim hesabim diye bir sey yok. Takimin hesabi. Biz puan ortalamasinin altindayiz zaten. Sezon basindan beri baktiginizda zaten öyle olup, olmasaydi belki bende gelmeyecektim. Burada mühim olan Besiktas’in basarisi. Benden önceki hoca da katki yapti. Biz de katki yapmaya çalisacagiz. Burada önemli olan Besiktas’in iyi olabilmesi. Puan olarak Besiktas’in aldigi puan yeterli degil. Oyunumuzda yeterli degil" diye konustu.

Kaynak: İHA