Okan Buruk Açiklamasi '8 Maçlik Bir Seri Yakaladik, Bunu Devam Ettirmek Istiyoruz'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Hatayspor galibiyetinin ardindan yaptigi açiklamada, 8 maçlik seriyi devam ettirmek istediklerini söyledi. Buruk, ayrica Sivasspor’da forma giyen sol bek Ugur Çiftçi ile de ilgilendiklerini açikladi.

Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasinda Galatasaray evinde mücadele ettigi Hatayspor’u 4-0 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Bugün için herkesin düsüncesi derbi zaferinden sonra ayni oyunu sahaya yansitabilecek mi diyeydi. Maç öncesi futbolcularimizdan bunu gösteren isaretler aliyoruz. Bugün ilk yarida bunu net bir sekilde sahaya koyduk. Rakibimizi önemsedigimizi ortaya koyduk. Ilk yariyi net bir skorla bitirdik. Bunun yaninda çok fazla pozisyonlarimiz vardi. Geçisleri iyi yapan bir takimdi. Defansin anlamda korkularimiz vardi. Ikinci yari biraz daha rölantide geçti. Hücumdaki tercihlerimiz istedigimiz gibi olmadi. Maç sonunu 4-0 gibi net bir skorla bitirdik. Bugün bizim için önemli bir gün. Ligi ne kadar önemsedigimizi, istedigimizi ve sampiyonluk yolunda ne kadar iddiali oldugumuzu, iç sahada taraftarimizla neler yapabilecegimizi bir kez daha ortaya koyduk. Kaliteli bir kadromuz var. Bütün oyuncularima çok güveniyorum. Oyuncularima tesekkür ediyorum. 8 maçlik bir seri yakaladik. Bunu devam ettirmek istiyoruz" diye konustu.



"Taraftarlarimizi mutlu etmek istiyoruz"

Taraftarlarin kendisine verdigi destegin sorulmasi üzerine Buruk, "Geldigimizden beri bana inanilmaz bir destek veriyorlar. Benim için en degerli olani belki iyi baslamadigimiz yerde ikinci hafta maçindan bir sonraki maç tribünlere çagirmasi, bana ve takima verdikleri destek önemli ve degerli. Biz de buna layik olmaya çalisiyoruz. Gerçekten çok büyük bir sorumluluk tasiyoruz. Bunu sokakta olsun, nereye gidersem gideyim hissediyorum. Geçen hafta onlar için önemli bir galibiyet imza attik. Bu sorumlulugu en iyi sekilde yerine getirmeye çalisiyoruz. Yolumuz uzun Ilk yariyi bitirdik. Daha da zor, çekismeli, stresli maçlar baslayacak. Amacimiz bu formumuzu devam ettirmek. Bu çizgiyi daha yukarilar dogru tasiyacagiz. Dünyanin dört bir yanindan destekleyen taraftarimiz var. Onlari mutlu etmek istiyoruz" seklinde konustu.

Genç futbolcu Baris Alper Yilmaz’in oyuna küsecek biri olmadigini söyleyen Okan Buruk, "Hep çalisan, isteyen. Hedefleri olan biri. Burada Kerem’i de, Yunus’u ayni seyin içerisine koyacagim. Galatasaray’a katki saglamak istiyorlar. Milli takimda oynamak istiyorlar. Çok önemli oyuncularla oynuyorlar. Biz 8-10 genç oyuncumuzu A takimla antrenmana çikariyoruz. Baris üstü üst 3 maçta 11 oynadi. Elinden geleni yapiyor. Onlara yardimci olacagiz. Oyuncularimizla birlikte daha fazla çalisacagiz. Baris buna açik. Antrenman bittiginde ekstra çalisan oyuncularimizdan biri" ifadelerini kullandi.

"Gomis’in payi çok büyük"

Genel olarak rakibe göre oynayan bir takim olmadiklarini söyleyen sari-kirmizililarin teknik direktörü, "Kendi oyunumuzu ortaya koyuyoruz. Ligin içerisinde bu tür kararlar alinabilir. Elinizdeki oyuncularin durumu da önemli. Bunlar basarili oldugu zaman teknik adamin cesareti oluyor. Basarisiz oldugunda da niye öyle oynattin diye elestiri aliyorsunuz. Bu gayet normal. Bu takim basarili olacaksa bütün takim oynamaya hazir oldugunda basarili olacaktir. Bunun net örnegi belki Gomis. Bugün girdi, golünü atti. Bugün burada Galatasaray birinci siradaysa onun payi çok büyük. Bütün oyuncularimdan da bunu bekliyorum. Önemli bir kadro var elimizde" açiklamasinda bulundu.

"Iç saha avantajimizi kullanmak istiyoruz"

Zor bir fikstürle basladiklari vurgulayan Okan Buruk, "Zorlu deplasmanlar var. Bu fikstürü görünce ilk düsüncemiz buraya kafa kafaya girebilmekti. Ilk 2’nin içerisinde olmak bizim için hedefti. Su anda 4 puan öndeyiz. Ikinci yari daha çok sahamizda oynayacagiz. Iç saha avantajimizi kullanmak istiyoruz. Maç oynanmadan kazanilmiyor. Ilk yari fikstürümüz ikinci yari fikstürümüze göre daha zordu. Bu aksam için 7 puan öndeyiz. Maç maç bakip, ayni ciddiyeti sürdürüp, kazanma serimize devam etmek istiyoruz" dedi.



"Mata, çok degerli iki gol atti"

Ispanyol futbolcu Juan Mata hakkinda da konusan Buruk, "Bugün onla basladik. Ilk maçi olmasina ragmen maçin basinda istegi yere gelemedi. Çok degerli iki gol atti. Ikinci yari daha net paslar veren, takimi yöneten oyuncuydu. Onun performansindan memnunum. Hücumda baskilara daha dogru gitti. Oyun karakterin önde baski yok ama bugün önde baskilara çok dogru bir sekilde katildi" ifadelerini kullandi.

"Icardi 2 golde büyük rol oynadi"

Arjantinli futbolcu Mauro Icardi’nin maç bittikten sonra direkt soyunma odasina gittiginin sorulmasi üzerine Okan Buruk, "Çok net görmedim. Ben de kendi odama gittim. Saha durmadim. Bugünün en önemli karakterlerinden biri Icardi’ydi. 2 golde büyük rol oynadi. Gol satmasa da arkadaslarina çok net pozisyonlar hazirliyor. Takimi için elinden geleni yapiyor. Bugün de 90 dakika inanilmaz performans verdi" diye cevap verdi.

"Iyi karakterlerinin oldugu bir oyunculara sahibim"

Okan Buruk, takimin oyuncu karakterinin çok güçlü oldugunu vurgulayarak, "Buraya gelip, takimi sahiplenmeleri çok önemli. Iyi karakterlerinin oldugu bir oyunculara sahibim. Biz de bunu yönetmeye çalisiyoruz. Benim de çok genis bir ekibim. Tesiste bulunan herkes bu takimin mutlulugu için her seyi yapiyor. Sansli bir teknik adamimim. Onlari en iyi sekilde maça hazirlamaya çalisiyorum. Onlar da bizle birlikte Galatasaray’in basarisi için burayi sahipleniyorlar" açiklamasinda bulundu.

"Ugur Çiftçi ile ilgili görüsmeler sürüyor"

Transferler hakkinda ise Buruk, "Transfer dönemi basladi.

Özellikle sol bek bölgesinde yerli oyuncular üzerinden bakiyoruz. Elimizde 2 tane sol bekimiz var. Yerli bir oyuncuyu oraya katmak istiyoruz. Onla ilgili birkaç adayimiz vardi. Ugur Çiftçi de onlardan biriydi. Görüsmemiz sürüyor, tam bitmedi. Transfer yapmak, takimi güçlendirmek istiyoruz ama bir yandan da benim için daha önemli olan elimizdeki oyunculari kazanabilmek. Elimizde uzun süreler veremedigimiz oyuncular var. Ilk istegim, ilk düsüncem transfer degil. Takimimiza uygun oyuncular bulabilirsek, güçlendirme için de bu süreçte hareket edebiliriz. Acele edecegimiz bir sey yok. Ilk hedefim iyi olan oyuncu grubuna süre vermek" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA