Milli Sporculardan Ögrencilerin Farkindalik Etkinligine Destek

Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiligi Bölümü ögrencileri tarafindan arastirma görevlisi Dr. Mensur Pehlivan koordinatörlügünde, “7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasi” dolayisiyla farkindalik olusturmak ve engelsiz bir yasama katki saglamak amaci ile “Görme Engelliler Goalball Bransi Tanitim, Kaynastirma ve Gösteri Müsabakasi” etkinligi düzenlendi.

Etkinlige, Düzce Üniversitesi ögrencileri ve davetli misafirlerin yani sira, 2012 Londra Paralimpik Dünya Yaz Oyunlari ikincisi ve 2013 Avrupa Sampiyonu olan Goalball takiminda yer alan görme engelli milli sporcular Mehmet Cesur ve Okan Tekin Düzgün de katilim gösterdi.

Etkinlige katilan sporcular ile Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ögrencileri arasinda Goalball müsabakasi düzenlendi.

Müsabaka öncesinde ise etkinlige katilan görme engelli milli sporcular ve ögrenciler arasinda soru-cevap seklinde tanisma ve bilgilenme amaci ile sohbet gerçeklestirildi.

Etkinlik sonunda katilimcilara ve milli sporculara “7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasi” farkindalik etkinligine verdikleri destek için tesekkür eden Ars. Gör. Dr. Mensur Pehlivan, “Goalball sporu, görme engellilere özgü bir takim sporudur. Goalball yalnizca tamamen kör olan veya görme engeli bulunan sporcular tarafindan oynanir. Ikinci Dünya Savasinda görmeyi kaybeden gazileri rehabilite etmeye yardimci olmasi için 1946 yilinda bulunmustur. Oyuncular adil bir yaris olmasi için yaris boyunca opak göz maskeleri takmalari gerekir. Tüm uluslararasi sporcularin yasal olarak görme engelli olmalari gerekir. Takimlar 6 oyuncudan olusur. Oyunun amaci, bir topu rakiplerin arasindan geçirip aglarina atarak skor elde etmektir. Oyuncular kalelerini savunmak için elleri ve dizleri üzerinde dururlar ve rakiplerine karsi skor elde etmeye çalisirlar. Oyun, üçer kisilik iki takim ile oynanir. Her takimda en fazla üç yedek oyuncu vardir. Oyunun amaci, bir topu rakiplerin arasindan geçirip aglarina atarak skor elde etmektir. Oyuncular kalelerini savunmak için elleri ve dizleri üzerinde dururlar ve rakiplerine karsi skor elde etmeye çalisirlar” seklinde açiklamalarda bulundu.

Kaynak: İHA