Mehmet Büyükeksi Açiklamasi 'Türk Futbolunu Bugünkünden De Daha Iyi Noktalara Tasiyacagiz'

Türkiye Futbol Federasyonu Baskani Mehmet Büyükeksi, Stratejik Plan Tanitim toplantisinda yaptigi açiklamada, Türk futbolunu bugünden daha iyi noktalara tasiyacaklarini belirterek, "Cumhuriyetimizin ve federasyonumuzun 100. yilinda, yeni yüzyila yeni bir baslangiç yapmak istiyoruz. Hep birlikte olusturacagimiz strateji plani TFF’nin degil Türkiye Futbolunun strateji plani olacak" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Stratejik Plan Tanitim Toplantisi ’The Game Plan’, Gençlik ve Spor Bakanligi Riva Kamp ve Egitim Merkezi’nde düzenleniyor. Toplantida konusan Türkiye Futbol Federasyonu Baskani Mehmet Büyükeksi, "Federasyonumuz; Türk Futboluna rehberlik eden ve gücünü tüm paydaslarindan alan yüz yillik köklü bir çinardir. Ana varlik nedeni; her türlü futbol faaliyetlerini ulusal ve uluslararasi alanda teskilatlandirmak, gelistirmek, ülkemizi futbol konusunda yurt içinde ve yurt disinda temsil etmektir. Temel görevlerimizin basinda; futbol faaliyetleri için plan, program ve benzeri her türlü düzenlemeyi yaparak basarili sonuçlar alinmasini saglamak yer aliyor. Bu görevleri basariyla sürdürmemizde sizlerin kiymetli destekleri, çalismalari ve fikirleri her seyden önemli" diye konustu.



"Türk futbolunu bugünkünden de daha iyi noktalara tasiyacagiz"

Göreve geldikleri günden beri beri yandan futbolun sorunlarini çözmeye bir yandan de marka degerini yükseltmek ile ilgili çalistiklarini ifade eden Baskan Büyükeksi, "Göreve geldigimiz ilk günden bu yana bir yandan futbolumuzun sorunlarini çözmeye, bir yandan da marka degerini yükseltmeye çalisiyoruz. Hepimiz adina sunu rahatlikla söyleyebilirim, bu salonda bulunan herkes durmadan, yorulmadan ülke futboluna katki koymaya çalisiyor. Hepimizin amaci ortak. Türk futbolunu her anlamda daha ileriye tasimak. Peki hepimizin bu amaç için kullandigi yol ve stratejiler ortak mi? Iste tam da bu çalismayla; bu soruya hep birlikte cevap ararken yolumuzu da hedefimizi de ortak akilla belirleyecegiz. Bu sayede nerede oldugumuzu ölçebilir, eksiklerimizi degerlendirebilir, kolektif bir ilerleme adina güçlü adimlar atabiliriz. Camiamizda herkesin fikri bizim için çok önemli. Bu nedenle toplantimiza tüm paydaslarimizi davet ettik. Hz. Mevlana’nin dedigi gibi; ’Her sey gelip geçici ey gönül. Bak, az önce aldigin nefes bile geldi geçti. Sen baki olana razi ol’. Bu salonda bulunan herkes bir kulübü, bir kurumu, bir dernegi, bir camiayi temsil ediyor. Hepimiz gelip geçiyiz. Ancak biraktigimiz eserlerle, yaptigimiz güzel seylerle kalici olabiliriz. Türk futbolunun gelecegini birlikte yazma düsüncesiyle Bu salonda bulunan herkese simdiden tek tek tesekkür ediyor ve sizleri alkisliyorum. Hep birlikte Türk futbolunun stratejisini belirleyerek kisa, orta ve uzun vadeli bir uygulama plani ortaya koyacagiz. Bu salonda alt yapimizdan gelen U-15’den U-19’a kadar millilerimiz bulunuyor. Kulüplerimizin alt yapilarindan gelen genç futbolcularimiz var. Iste onlar 5 yil sonra, 10 yil sonra, dünya arenasinda ülkemizi basariyla temsil edecek futbol elçilerimiz. Hep birlikte ortaya koyacagimiz yol haritasi isiginda bu degerlerimizle birlikte, Türk futbolunu bugünkünden de daha iyi noktalara tasiyacagiz" seklinde konustu.



"Bugün burada topraga bir tohum atiyoruz"

2009 yilinda TFF’nin bir strateji plani hazirladigini hatirlatan Büyükeksi, "Ancak paydaslarin katkisi olmamis. Bu yüzden de uygulamaya geçirilememis. Bu anlamda hazirlayacagimiz strateji belgesi; akademik bir çalisma degil, sizlerle birlikte belirleyecegimiz, uygulanabilir hedefleri olan ve tüm paydaslarin amaçlarina ulasmasi için hayata geçirecegi uygulama planlarinin da oldugu bir yol haritasidir. Stratejiyi hazirlamak kadar bunu uygulamaya geçirmek ve sonuçlandirmak da önemlidir. Biz bugün burada topraga bir tohum atiyoruz. Bunu büyütecek, besleyecek ve yasatacak olan sizlersiniz. Bugün ilkini baslatacagimiz ve tüm paydaslarimizin aktif olarak içerisinde yer alacagi çalistaylarimizda Türk futbolunun sorunlarini ve çözüm önerilerini içeren yol haritalarini birlikte olusturacagiz. Bu görüsmelerin ardindan mayis ayinin basinda çalismamizi tamamlamayi planliyoruz" ifadelerini kullandi.

"Yeni yüzyila yeni bir baslangiç yapmak istiyoruz"

Baskan Mehmet Büyükeksi son olarak ise, "Cumhuriyetimizin ve federasyonumuzun 100. yilinda, yeni yüzyila yeni bir baslangiç yapmak istiyoruz. Hep birlikte olusturacagimiz strateji plani TFF’nin degil Türkiye Futbolunun strateji plani olacak. Kisilerden bagimsiz uygulanabilir bir yol haritasi olusturacagiz. Bugün startini verdigimiz bu strateji çalismasi, Türk futbolunun gelecek hedefleri dogrultusunda, ihtiyaç duydugu her alanda gelecegini kurgulayacak önemli bir adimdir. Futbol camiasi olarak ilk defa böylesine kapsamli ve bütüncül bir strateji belgesi ortaya koyacagiz. Sahip oldugumuz üstün potansiyeli ve özelliklerimizi ortak çalisma kültürüyle ortaya koyacagimiz bir stratejiyle besledigimizde arzu ettigimiz kalici basarilar da beraberinde gelecektir. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyilini futbolda yeni basari hikayeleri ile taçlandirma kararliligimizla; strateji çalistayimizin ülke futbolumuza hayirli olmasini diliyorum" açiklamasinda bulundu.

Kaynak: İHA